cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
a mnie kusi reaktywacja z Canonem EOS 300![]()
Mój Zenit też leży i Smiena też, a w zeszłym roku skonfiskowałem teściowej Drucha, bo chciała wyrzucić.
"Ciemnię" sprzedałem jakieś 15 lat temu. Powód był prosty, praktycznie wszystko robiem w kolorze a powiększalnik miałem do czarno-białych zdjęć.
The question is, who cares?
Za DRUCH-a masz plusa w pamięci. Sam miałem, pamiętam jak na "Prządkach" w Krośnie nim pstrykałem.
Na Twoim nie pisze przypadkiem Bodzio lub Pikuś ??![]()
Wracajac do meritum, fotografie do galerii dodam pojutrze po powrocie przed swoj komputer.
ap
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Mam nadzieje, że się pomylłeś i optujesz za pierwszym rozwiązaniem. Mnie by nawet do głowy nie przyszło podawać czas warszawski. Doprowadzilinyśmy wtedy do śmiesznych sytuacji - mógłbym zrobić zdjęcie 4 marca o 5.59 - czyli pokazać wschód słońca a wysłac je jako zrobione 3 marca o 23.59. Czas lolkalny ma jednak ogromne znaczenie i zdjecie, które zrbiłem o 22 ma takie a nie inne ISO właśnie dlatego, że było robione po ciemnicy, gdyby było robione o 16 to ISO byłoby najmniejsze z możliwych czyli w moim przypadku 200.
nie, moja idea była taka, żeby po posortowaniu zdjęć było łatwo tę różnicę czasową widać. W sensie - w Warszawie czy w Krakowie siedzimy przy obiedzie, W Nowym Jorku mleczarze zaczynają rozwozić mleko a Kuala Lumpur zaczyna nocne szaleństwa...
Albo jak w Twoim przykładzie - u nas już ciemna noc a gdzieś w Azji budzi już się nowy dzień
Tak - jestem za jedną strefą czasową![]()