Oj, żeby tak łatwo było kupić oryginalne akumulatory do "dużego" 4/3. Ledwo udało mi się kupić jedną sztukę (a chciałem dwa)
Oj, żeby tak łatwo było kupić oryginalne akumulatory do "dużego" 4/3. Ledwo udało mi się kupić jedną sztukę (a chciałem dwa)
Ziootek
E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1
Jak kupiłem na allegro zamiennik jakiejś chińskiej marki FORMAX. Szczerze to używam zamiennie z BLS-5 i nie widzę większej róznicy, a intensywnie uzytkuję już prawie 2 lata.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Ostatnio edytowane przez bobdylan ; 7.05.14 o 00:03
Też mam dylemat jaki akumulator dokupić do E-M10.Czy będzie się nadawał BLS-1 czy też musi być BLS-5 ?Czy będzie je ładowała Ładowarka BCS-5 ??
Z bardziej znanych zamienników jak Formax czy Newell są dostępne tylko BLS-1. Natomiast BLS-5 to jakieś no name.Na naszym forum doczytałem się , że te aku mozna uzytkować zamiennie - natomiast facet z E-trade twierdzi kategorycznie ,że BLS-1 w E-M!0 nie będzie "chodził"
PS Ten drugi akumulator ma być wyłącznie do sytuacji awaryjnych inaczej mówiąc takie zabezpieczenie psychologiczne , że w razie czego jest coś w zapasie..
PS Przygode z Olkiem rozpocząłem od E-M5 więc nie mam rozeznania co do aku stosowanych między innymi do PEN-ów.
Ostatnio edytowane przez Jd ; 27.06.14 o 15:48
BLS-1 będzie się nadawał i będzie go ładowała ładowarka BCS-5. Sam nie sprawdzałem, ale tak piszą mądrzy ludzie na forum.
Ja do e-m10 kupiłem taki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=4234840121 i póki co, sprawuje się dobrze.
Dzięki . Dzwoniłem do E-trade i BLS -5 Formax-a mają mieć dopiero w połowie lipca.
BLS-1 zamiennik czy oryginał ?? Bo jeżeli zamiennik to wezmę BLS-1 Formax-a.
PS Może ktoś biegły w temacie wyjaśni - zamienniki jakich aku nie ładują się w oryginalnych ładowarkach Olympusa. Dodatkowy rupieć w torbie w postaci drugiej ładowarki mi nie odpowiada.