Strona 10 z 38 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 376

Wątek: Nikon D3 i d300

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez tomek s
    Ja dopiero teraz doczytałem, że i Nikon ma podgląd na żywo czyli LV O matko i córko...

Mając w pamięci legendarny już .pdf przypominam sobie wykresy z buńczucznymi danymi wykazującymi nokautującą przewagę E-3 nad D300. Bosze... szczęście mnie ogarnie bezgraniczne jeśli sprawdzi się z tego 70%, ale mam wątpliwości. Kurna... Nikon wykonał świetną robotę. Kilka dni temu wszyscy rozpisywali się o Canonie, a teraz 40D prezentuje się jak chłopiec do bicia.

Czyli co nam zostało z hiciorów wymyślonych przez Olympusa LV zapewne i SONY zaprezentuje. Pentax chyba również nie będzie miał wyjścia by nie zostać jedynym bez wynalazku Olympusa

| OlyJedi Awatar Oleczek
    Mieszka w
    Gdansk/Lodz/Kilkenny
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chomsky
    p.s. propozycja Nikona wydaje sie znakomita.
    p.p.s. E510 to i tak za wiele jak dla mazgajow.
    Nawet dziadek jest zbyt skomplikowany dla "gderaczy" nie mówiąc o niektórych użytkownikach np. Canona 5D dziś widziałem galerię jednego pana fotografującego Full frame (zresztą nie odosobnioną),aż żal patrzeć .Poziom zdjęć naprawdę nędzny ,a tak starałem się czegoś doszukać w tych fotach

A... zapomniał bym

tomek s
    Masz kilka wypasionych kadrów w galerii .Polecam
    Aparat jest tylko narzędziem w ręku artysty...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Jedno jest pewne - żadna szanująca się laska nie poleci na kolesia z Nikonem na klatce z piersiami. Lachony wyszukują z tłumu koleżków z większymi lub mniejszymi Olkami. I to jest najważniejszy argument, by zostać przy Wujku Olku.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    The z00m na zywo, jak na zywo, ale

a) na lcd o rozdzialce prawie 1 mpix
    b) dziala podczas podgladu AF w trybie wykrywania kontrastu (jak w malpach) - nie ma klaskania lustra (w drugim trybie jest)
    c) LV dziala zdalnie, np przez transmiter Wi-Fi

zrodlo: http://www.imaging-resource.com/PRODS/D300/D300A.HTM
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Tak sobie czytam i myślę. Nikoniarze mają chyba dobry czas. Dla mnie dzisiejsze info to w sumie dwie bardzo istotne sprawy - Nikon będzie mieć własne matryce (jeszcze nie wiadomo jak się będą spisywać ale jednak) - koniec zależności od Sony i druga sprawa - Nikon ma Full Frame - jeszcze nie tak dawno dawał odżegnywał się od tego - koniec dominacji Canona na tym rynku. Inne walory to Nikon od dawna miał...
    Teraz jest pytanie czy Sony a może i Pentaxowi uda się ożenić stabilizację w korpusie z matrycą FF a może zrobią jakiś crop 1.1?
    Wracając do Nikona - brak 100 ISO to niewątpliwie wada ale podgląd na żywo mnie zaskoczył.
    Ech - z jednej strony dobrze - dla klienta a z drugiej pojawiają się pytania i dylematy - czym będę chciał fotografować za parę lat? - jaką wielkością sensora? - co mi będize potrzebne i na co będzie mnie stać? - Ech - póki co dalsze zakupy - Fl-50 i ZD 50-200 jeszcze przemyślę...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    To tylko na papierze. Będą porównania to będziemy się martwić (lub nie). A nikonowy odkurzacz to tylko trąchanie matrycą, a nie ultradźwięki Olympus w pdfie to wiedział. Może o LV konkurencji też wie coś, o czym my nie wiemy?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Jedno jest pewne - żadna szanująca się laska nie poleci na kolesia z Nikonem na klatce z piersiami. Lachony wyszukują z tłumu koleżków z większymi lub mniejszymi Olkami. I to jest najważniejszy argument, by zostać przy Wujku Olku.
    Już wiem po co jest odchylany LCD - żeby się nie rysował od grubego łańcucha na klacie...
    A co do lasek to masz rację - co do za chłopak co nie ma Olka - czarny nie czarny, duży, mniejszy - Olek musi być... A z drugiej strony - tych szanujących się lasek coraz mniej niestety...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek
    Tak sobie czytam i myślę. Nikoniarze mają chyba dobry czas. Dla mnie dzisiejsze info to w sumie dwie bardzo istotne sprawy - Nikon będzie mieć własne matryce (jeszcze nie wiadomo jak się będą spisywać ale jednak) - koniec zależności od Sony
    a kto robi sensory do nikonów? Jak ten nie ma własnej fabryki?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    The z00m na zywo, jak na zywo, ale

a) na lcd o rozdzialce prawie 1 mpix
    b) dziala podczas podgladu AF w trybie wykrywania kontrastu (jak w malpach) - nie ma klaskania lustra (w drugim trybie jest)
    c) LV dziala zdalnie, np przez transmiter Wi-Fi

zrodlo: http://www.imaging-resource.com/PRODS/D300/D300A.HTM
    Nikon odrobił lekcje wzorowo.

Cytat Zamieszczone przez Oleczek
    Nawet dziadek jest zbyt skomplikowany dla "gderaczy" nie mówiąc o niektórych użytkownikach np. Canona 5D dziś widziałem galerię jednego pana fotografującego Full frame (zresztą nie odosobnioną),aż żal patrzeć .Poziom zdjęć naprawdę nędzny ,a tak starałem się czegoś doszukać w tych fotach
    I tyle pozostało posiadaczom e-systemu (pomijając, że to czysta demagogia bo ilu jest takich co naprawdę robią piękne zdjęcia Canonami 5D ). Na nikon.org.pl jeszcze do wczoraj czyszczenie matrycy i LV było zbędnymi duperelami. Jak jest dzisiaj

Człowiek pakuje masę kasy opierając się na wierze, że będzie dobrze

Posiadaczom e-systemu potrzebny jest E-3 jak nigdy dotąd.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Nikon odrobił lekcje wzorowo.
    dokladnie, jak sie wzorowo przylozyl do matryc (czekam na rawy), to jeszcze lepiej -> koniec monopolu canona i znacznie lepszy wybor, jezeli chodzi o sprzet (IMHO ergonomia nikonowska i AF jest 100 lat przed canonem i nie tylko)

Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Człowiek pakuje masę kasy opierając się na wierze, że będzie dobrze

Posiadaczom e-systemu potrzebny jest E-3 jak nigdy dotąd.
    tak, jak kiedys pisalem - E-3 bedzie taka panzer-kamera z zacieciem w miejsca, gdzie taszczenie top puszek canona i nikona jest niewygodne
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)