Strona 8 z 38 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 376

Wątek: Nikon D3 i d300

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D

Ja też myślę, że nie będzie się jakoś super sprzedawał - po długiej suszy po D100 rynek na tyle się nasycił D200, że teraz raczej nie będzie masowej migracji .... Z drugiej strony mogą się pojawić na aukcjach D200 w dobrej cenie (dla tych co nie zainwestowali trochę więcej w aktualny system )
    A ja myślę odwrotnie ostatnio jest coraz większa grupa ludzi, która kupuje dla tych różnych bajerów (bo D200 ich już pewnie 'ogranicza') tak samo jest na tym forum gdzie jak widać wszyscy czekają na E-next.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    Cytat Zamieszczone przez Magus
    Cytat Zamieszczone przez youlekart
    jedno jest pewne gdzie dwóch sie bije a raczej trzech Canon Nikon oraz Olek
    Pobożne życzenia
    Magus nie rozumiem? Pobożne zyczenie? Nie jest faktem ze kiedy konkurencja jest silna ceny spadają? Bez znaczenia w tym momencie kto jakie udziały procentowe ma na rynku )
    Chyba raczej Magusowi Chodziło Stawianie Olka obok, C i N... bo fakt, faktem w udziale w rynku, to jest daaaaleko za nimi... (chyba jeszcze za sonym... nie wiem jak z pentaxem)
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez opiotr
    A ja myślę odwrotnie ostatnio jest coraz większa grupa ludzi, która kupuje dla tych różnych bajerów (bo D200 ich już pewnie 'ogranicza') tak samo jest na tym forum gdzie jak widać wszyscy czekają na E-next.
    Tutaj ludzie czekają, bo aktualne korpusy ich nie zadowalają ze względów "profesjonalnych" i ja ich doskonale rozumiem. Zauważ ile osób pisało, ze chciałoby dziadka w tym samym body ale z lepszymi bebechami....
    Jeżeli dziadek nie starcza, to najczęściej dlatego, że:
    - ma mała matrycę
    - ma szumiącą matrycę
    - zbyt wolny AF
    - mało punktów AF
    - mały bufor
    - ew za mały wyświetlacz
    ...

I najczęściej jest tak dlatego, ze konkurencja po prostu podniosła poprzeczkę - to dalej jest super aparat! Jak wsadzą E-510 do puszki od dziadka i dodadzą parę rzeczy (punkty AF, większa prędkość itp), to już będzie fajny sprzęt
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Stawianie Dziadka obok obecnych konstrukcji jest niesmaczne. E-1 broni się sam ale nie przesadzajcie...

Klient ma swoje wymagania jakościowe, świadomość jakie są możliwości itp. W 80% przypadków 5MPIX i ISO400 styka, ale co z tymi wyjątkowymi, kiedy nie styka? Ludzie uciekają z 4/3 bo system nie oferuje Im odpowiednich Narzędzi. Nie zabawek, tylko NARZĘDZI PRACY.

Bardzo wielu utalentowanych gości musiało przejść na C, ewentualnie N, ponieważ ostrożność OLKA za długo trwa. Obecne aparaty nie zachwycają ze względu na rozpiętość tonalną i plastikowość. Można takie coś kupić do pracy, ale na chwilę.

Sądzę jednak że deklaracje OLKA się sprawdzą i to już ostatni burzliwy zakręt, po którym korpusy będą się pojawiać cyklicznie, w sposób przewidywalny.

Robert:

widziałeś wyświetlacz E-1? tam nic nie widać, tylko rozmytą zajawkę fotki i histogram.

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    Sądzę jednak że deklaracje OLKA się sprawdzą i to już ostatni burzliwy zakręt, po którym korpusy będą się pojawiać cyklicznie, w sposób przewidywalny.
    W pełni się z Tobą zgadzam i łączę w nadziei ...

Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    Robert:
    widziałeś wyświetlacz E-1? tam nic nie widać, tylko rozmytą zajawkę fotki i histogram.
    Tak ... nawet miałem kiedyś podobny (o ile nie gorszy) w Dimage'u 5 i wiem jaki to jest ból ... w porównaniu z nim to co ma E-500 to wręcz plazma
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D
    Cytat Zamieszczone przez Eddie
    To co, ktory pierwszy daje na tace?
    ...Póki co chyba tylko The zOOm jest przygotowany finansowo na niego ...
    I co z tego Olympus robi wszystko by nie zarobić

Cytat Zamieszczone przez kowal73
    ja kibicuje Nikonowi Canonowi z egoistycznych pobudek - do kolegów którzy zapisali się na N lub C interesuje mnie tania 50 i 50-200 proszę się spieszyć z ofertami bo podaż na rynku może znacznie wzrosnąć a ceny w na dół
    To zaś pobożne życzenia. Obiektywy Olympusa poszły w górę. Akurat na 50-tkę i 50-200 stać ludzi, których możliwości finansowe kończą się na E-510. Po drugie tych obiektywów i tak jest jak na lekarstwo.

Trzeba przyznać, że Nikon zmartwychwstał Z tej całej masy ficzerów bardzo cieszą nowe matryce, wizjer w D300 z 100% krycia oraz wysokiej rozdzielczości LCD. O jakość obrazu jakoś się nie martwię.

Nam pozostaje... czekać co mnie w****** niezmiernie. Ileż można słuchać zadowolonych użytkowników E-1, że nim wciąż da się fotografować

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    a nie da?

Zarabiasz aparatem? Dorabiasz chociaż? Jak nie to e-1 naprawdę daje radę.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar elfior
    Mieszka w
    z winnego grodu :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Jak mawiał mój kumpel: Ja nie wróżka, ale....Jak tak dalej pójdzie, po tym wysypie nowości, to nowego Olka zobaczymy za dwa, trzy dni

| OlyJedi Awatar Oleczek
    Mieszka w
    Gdansk/Lodz/Kilkenny
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dla mnie E-1 daje rade w 80% procentach ,dla innych będzie dużo mniej ,wszystko zależy do czego jest używany ,i kto naciska na spust migawki
    Aparat jest tylko narzędziem w ręku artysty...

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    a nie da?

Zarabiasz aparatem? Dorabiasz chociaż? Jak nie to e-1 naprawdę daje radę.
    Fiat 126p też nadal jest widywany na drogach i daje radę I nie muszę zarabiać aparatem... ważne, że mnie na niego stać