Strona 37 z 38 PierwszyPierwszy ... 2735363738 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 376

Wątek: Nikon D3 i d300

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Miałem D3 i niestety za bardzo szumiał od iso400 jak za tą cenę Do tego za dużo pól AF i nie wiadomo na które się zdecydować, a brak ruchomego LCD to największa porażka tego sprzętu. Zresztą powinni mu przyspawać jeden obiektyw najlepiej uniwersalny 18-200 VR żeby matryca się nie brudziła podczas zmiany obiektywu, bo jest za duża i dużo kurzu osiada (na jedno czyszczenie całe pronto idzie), no i VR bo nie ma stabilizacji matrycy. Szkoda kasy na tak niedopracowany aparat. Ale niektórzy łykają żółte chłyty marketingowe jak młody narybek. Poważny fotograf z doświadczeniem i bogatym portfolio nigdy nie zainteresuje się tym czymś co nikon nazywa profi lustrem.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Na takie wypowiedzi jak
    Cytat Zamieszczone przez YxasoR
    To jest profi body i oprócz tych co potrzebują/zarabiają to nie widzę potrzeby, żeby ktoś posiadał taki sprzęt.
    Co kto lubi, ile ma kasy, niech robi co chce...
    ...będę odpowiadał jak odpowiedziałem.
    Myślę, że sprawy by nie było jakbym napisałe, że kupiłem profi E-3
    YxasoR napisał w pierwszej osobie, a więc powiedział swoje zdanie w tej kwestii. Nie widzę tu nic złego, ani powodu żeby czuć się urażonym
    /*...................*/
    /* ...........................*/

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Miałem D3 i niestety za bardzo szumiał od iso400 jak za tą cenę Do tego za dużo pól AF i nie wiadomo na które się zdecydować, a brak ruchomego LCD to największa porażka tego sprzętu. Zresztą powinni mu przyspawać jeden obiektyw najlepiej uniwersalny 18-200 VR żeby matryca się nie brudziła podczas zmiany obiektywu, bo jest za duża i dużo kurzu osiada (na jedno czyszczenie całe pronto idzie), no i VR bo nie ma stabilizacji matrycy. Szkoda kasy na tak niedopracowany aparat. Ale niektórzy łykają żółte chłyty marketingowe jak młody narybek. Poważny fotograf z doświadczeniem i bogatym portfolio nigdy nie zainteresuje się tym czymś co nikon nazywa profi lustrem.
    I tylko się cieszyć, że na rynku jest wybór Dla każdego coś dobrego

PS. Rozmawiała z Tobą dog_master? Będziesz w Świnoujściu po 20-stym grudnia?

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Myślę, że sprawy by nie było jakbym napisał, że kupiłem profi E-3 Wówczas stałoby się oczywistym, że kupiłem aparat dla jego zalet. Niestety D3 kupuje się dla szpanu nie dla jego zalet...
    Po pierwsze to poziom niestety niski prezentujesz i widać, że nie masz swojego zdania, a żyjesz na emocjach i jak wiatr zawieje to ty powiesz...
    Następnie D3 jest super sprzętem - też bym sobie kupił jakby był mi potrzebny... Nie zarabiam, nie jestem profi itd. Napisałem ogólnie, że osoba która amatorsko się zajmuje i kupuje D3 to lekka przesada - przerost formy nad treścią. U jednych cienko z kasą u innych jak widać dobrze, ale publiczne pisanie, że kupuję bo mnie stać to po pierwsze próżniactwo i chęć pokazania, że jestem lepszy, a po drugie nieprzyjemne zachowanie wobec osób z mniejszym budżetem domowym...

pozdrawiam

The z00m
    Gość
    Myślę, że sprawy by nie było jakbym napisał, że kupiłem profi E-3 Wówczas stałoby się oczywistym, że kupiłem aparat dla jego zalet. Niestety D3 kupuje się dla szpanu nie dla jego zalet...
    Po pierwsze to poziom niestety niski prezentujesz i widać, że nie masz swojego zdania, a żyjesz na emocjach i jak wiatr zawieje to ty powiesz...
    Następnie D3 jest super sprzętem - też bym sobie kupił jakby był mi potrzebny... Nie zarabiam, nie jestem profi itd. Napisałem ogólnie, że osoba która amatorsko się zajmuje i kupuje D3 to lekka przesada - przerost formy nad treścią. U jednych cienko z kasą u innych jak widać dobrze, ale publiczne pisanie, że kupuję bo mnie stać to po pierwsze próżniactwo i chęć pokazania, że jestem lepszy, a po drugie nieprzyjemne zachowanie wobec osób z mniejszym budżetem domowym...

pozdrawiam
    Widzę, że szybko wyedytowałeś swojego pierwszego posta. Przytoczę Ci go w pierwotnej postaci, a Ty mi odpowiedz czy dostrzegasz w swojej wypowiedzi coś prowokującego i nie na miejscu czy też nie? Jak inaczej odpowiedzieć nie kpiąc. Wczytaj się w swojego posta proszę...

To jest profi body i oprócz tych co potrzebują/zarabiają to nie widzę potrzeby, żeby ktoś posiadł taki sprzęt. Ale zawsze lepiej zaszpanować sprzętem niż później zdjęciami...
    Problem w tym, że szybko wyedytowałeś swojego posta, a ja odpowiedziałem na pierwotną jego treść. Musisz przyznać, że druga wersja znacząco się różni od pierwotnej. Niestety w wyżej przytoczonym poście znowu odniosłeś się do mojej osoby, ale widać to jest ten wyższy poziom.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    liczę do 3 i daje ostrzeżenia i zamykam

1
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja tam widzę tylko odniesienie do - 'uderz w stół, a nożyce się odezwą'. Każdy odczyta mój post inaczej. Trafiłem w Twój słaby punkt - mam nadzieję, że dzięki D3 będziesz miał coraz lepsze fotki i sprzęt będziesz chował, a nie każdemu pokazywał...

pozdrawiam

Może to jest tak, że troszkę mnie boli jak ktoś mi zarzuca kierowanie się chęciom szpanowania sprzętem nie znając mnie zupełnie. Myślę, że dla niejednego amatora, którego nie stać na kompakt za 1000zł kupno E-3 przez amatora, a szczególnie plany zakupu obiektywów top pro może się wydawać rownie próżniacze co dla Ciebie zakup przez amatora D3. To co napisałeś w swoim pierwszym poście, który wyedytowałeś również wiele mówi o Tobie. Tylko ja nie będę się silił na ocenę Twoiej osoby zupełnie Cię nie znając.

Szanuję naszego kolegę c+. Czy mam go uznać za snoba i próżniaka ponieważ planuje zakup 90-250/2.8 lub 35-100/2.0 oraz 150/2.0? Przecież to obiektywy super profesjonalne? Kierując się Twoimi kryteriami musiałbym dojść do mylnych wniosków.

I cieszę się z każdym kolejnym zadowolonym posiadaczem E-3 bo widzę ile ludzie mają dzięki niemu radochy.

Pozdrawiam...
    Ale ja Ciebie znam z forum. I na tej podstawie będę Cię oceniał. Co robisz gdzie indziej mało mnie obchodzi. C+ nie wiem czy sobie życzy, żebyś pisał co chce zamawiać. On tego publicznie nie pisze, a ty prywatne rozmowy publikujesz. Jest normalny bo zakupi taki sprzęt czy inny, a nie pisze postów, że Olympus nie chce jego 20 tyś PLN tak jak ty pisałeś. To nie jest mała kwota żeby tak na forum publicznie pisać - możesz ale wychodzi że jesteś próżny. C+ jest normalny bo opisze, że posiada sprzęt - nie dywaguje publicznie i nie zachowuje się jak dziecko w piaskownicy. Jeżeli w 'realu' masz nałożoną maskę i jesteś super uprzejmym człowiekiem to ci współczuję. Zawsze trzeba być sobą, a nie klaunem z maską na pokaz...

The z00m
    Gość
    Ja tam widzę tylko odniesienie do - 'uderz w stół, a nożyce się odezwą'. Każdy odczyta mój post inaczej. Trafiłem w Twój słaby punkt - mam nadzieję, że dzięki D3 będziesz miał coraz lepsze fotki i sprzęt będziesz chował, a nie każdemu pokazywał...

pozdrawiam
    Może to jest tak, że troszkę mnie boli jak ktoś mi zarzuca kierowanie się chęciom szpanowania sprzętem nie znając mnie zupełnie. Myślę, że dla niejednego amatora, którego nie stać na kompakt za 1000zł kupno E-3 przez amatora, a szczególnie plany zakupu obiektywów top pro może się wydawać rownie próżniacze co dla Ciebie zakup przez amatora D3. To co napisałeś w swoim pierwszym poście, który wyedytowałeś również wiele mówi o Tobie. Tylko ja nie będę się silił na ocenę Twoiej osoby zupełnie Cię nie znając.

Szanuję naszego kolegę c+. Czy mam go uznać za snoba i próżniaka ponieważ planuje zakup 90-250/2.8 lub 35-100/2.0 oraz 150/2.0? Przecież to obiektywy super profesjonalne? Kierując się Twoimi kryteriami musiałbym dojść do mylnych wniosków.

I cieszę się z każdym kolejnym zadowolonym posiadaczem E-3 bo widzę ile ludzie mają dzięki niemu radochy.

Pozdrawiam...

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    2...
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    liczę do 3 i daje ostrzeżenia i zamykam

1
    dopiero teraz zauważyłem
    pozdrawiam