Strona 22 z 38 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 376

Wątek: Nikon D3 i d300

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax)
    A co do miejsc ZP - D3 i D300 to nie są tylko aparaty do reportażu
    Oczywiście, że nie tylko. Ale ilość FPSów raczej predysponuje je do takich działań. Mnie zastanawia raczej nowa matryca. Jeśli okaże się to, co twierdzą osoby, ktoe widziały sample, to czeka nas po prostu nowa era jakości odwzorowania i dynamiki obrzaowania. Już 14bitowe RAWy z Canonowskiego Marka oferowały dynamikę zbliżoną do negatywu kolorowego. Jeśli to samo będzie w Nikonie...
    I w naszym E-3 Michu i w Waszym Na co Wy tam czekacie (za wyjątkiem zbawienia ) Boziu kochana... Wy też lekko nie macie. Totalne getto. Trzeba kochać takie marki jak Olympus czy Pentax by przy nich styrczeć...

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    The z00m - mi to prawdę powiedziawszy zwisa. Focę głównie analogiem, cyfra (najprostrze lustro) i tak spełnia moje wymagania w pełnym zakresie, szklarnia skompletowana... Jak bagnet przetrwa, reszta jest nie istotna.
    A życzyć nie ma czego - to po prostu samo przyjdzie. Tak to już jest z postępem.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz

| OlyJedi Awatar kaefpe
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    no proszę proszę, zastanawia mnie tylko czemu D3 składają skośnookie w Japonii a D300 w Tajlandii?

ciekawe czy gdyby D3 składali również na Tajlandii to byłby tańszy niż będzie? bo wydaje mnie się że tak...
    Olympus E-500 + ZD 14-42mm + 2x Wireless Flash
    Nikon F80 with MB-16 + Nikkor 70-300mm

| OlyJedi Awatar WG
    Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ciekawe ... nie wiedziałem, że Nikon jest liderem ... myślałem, że to Canon prowadzi.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    ja też myślałem że jest odwrotnie, ale takie wnioski wyciągaliśmy pewnie na podstawie proporcji na rynku pro. z kolei w lidze amatorskiej i semi-pro żółci przeskoczyli czerwonych...
    kamuń weźmie się po prostu do roboty albo obniży ceny i sytuacja się odbuduje...

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Jest liderem czy nie, przynajmniej polityka firmy jest znana (przynajmniej oficjalna wersja).

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ogladalem wieloryba (delfina?) z ta iloscia punktow AF i zastanawiam sie po co az tyle. Rozumiem ze wiecej niz 3 moze sie przydac (dla mnie nie ale dla kogos innego byc moze) ale zeby az tyle ? Kolejny aparat bedzie mial ich 100, a pozniej co 1000 ? Sam nie wiem, przy takich zdjeciach przeciez to loteria, bo nie wiadomo ktory złapie ostrosc. A co jesli zlapie ten ktory nie obejmuje tej rybki tylko wodę to wtedy po grzyba mi az tyle punktow.

W przypadku portretu przeciez nie zostawie wyboru automatowi. Sam ustawie manualnie jeden punkt, w zaleznosci od tego jaki portret chce zrobic.

Nastepna sprawa, sport. Biegnie gostek i co zas mam polegac na automacie ? A jesli zlapie AF ostrosc na barierke? Zas wiec musze ustawic manualnie jeden punkt...

Nie pisze zlosliwie, ale po prostu pytam bo byc moze nie wiem czy moj tok myslenia jest dobry.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kisi
    Ogladalem wieloryba (delfina?) z ta iloscia punktow AF i zastanawiam sie po co az tyle. Rozumiem ze wiecej niz 3 moze sie przydac (dla mnie nie ale dla kogos innego byc moze) ale zeby az tyle ? Kolejny aparat bedzie mial ich 100, a pozniej co 1000 ? Sam nie wiem, przy takich zdjeciach przeciez to loteria, bo nie wiadomo ktory złapie ostrosc. A co jesli zlapie ten ktory nie obejmuje tej rybki tylko wodę to wtedy po grzyba mi az tyle punktow.

W przypadku portretu przeciez nie zostawie wyboru automatowi. Sam ustawie manualnie jeden punkt, w zaleznosci od tego jaki portret chce zrobic.

Nastepna sprawa, sport. Biegnie gostek i co zas mam polegac na automacie ? A jesli zlapie AF ostrosc na barierke? Zas wiec musze ustawic manualnie jeden punkt...

Nie pisze zlosliwie, ale po prostu pytam bo byc moze nie wiem czy moj tok myslenia jest dobry.
    System ma wychwytywać zmianę położenia obiektu i dobrać odpowiednie pole AF. Jak na razie nikt nie narzeka na AF nikona więc podejrzewam że powinno to działać jak było zaprojektowane. Ja bym chciał mieć takie cudo. Niedawno wrzuciłem do galerii lisa w locie. Ostrość ustawiłem kiedy lisek był jeszcze na ziemi. Po wykonaniu fotki okazało się że ostrość jest przed liskiem bo lekko oddalił się w czasie wyskoku. I tu właśnie przydałby się taki system, do tego 8kl/s ....rozmarzyłem się.

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz