@kaefpe, ad rem OT
Weź pod uwagę rok produkcji E-500, poza tym 14-54 pomaga, zdjęcia w lesie z ręki przy iso 100-200 stają się możliwe.
@kaefpe, ad rem OT
Weź pod uwagę rok produkcji E-500, poza tym 14-54 pomaga, zdjęcia w lesie z ręki przy iso 100-200 stają się możliwe.
Panowie pytanko- który inny system pozwolił kupić taki aparat jak E1 z 14-54 za 3100 fotografować przez trzy lata i za 2900 sprzedać ? Kupujcie inne systemy jeżeli was ten tak strasznie ogranicza ale nie róbcie bałaganu na forum olka. Z ceną 2990 za 510 w dual kit olek zamiata w lustrach amatorskich. Co do profi to nawet jak do puszki dorzuci siedem dziewic to i tak zawodowcy zostaną przy Canonie
Może paru przyda się tygodniowa terapia Zenitem a po wywołaniu filmu odpowiedzą na pytanie czy to faktycznie e system ich tak ogranicza
pozdrawiam
To, że Olympus sprzedawał E-1 z 14-54 za 3339zł świedczy wyłącznie o porażce jaką odniósł z E-1. To już się nie powtórzy. Co to za argument? Ja się Ciebie pytam... po cholerę wszystkie te ZUIKO Pro i Top Pro ze wskazaniem na Top ProZamieszczone przez kowal73
Czekamy więc na uporządkowanie bałaganu przez Olympusa
Chyba, że Olympus liczy na sprzedaż tych obiektywów wśród użytkownikom E-330/E-500/E-410 i E-510
Skoro tak to dlaczego na naszym forum takie szkiełka jak 7-14, 35-100 czy 150 można policzyć na jednej ręce... i to wszystkie
![]()
![]()
Każdy system musi mieć segment pro. Jak to Radek wspomniał... każdy musi mieć do czego wzdychać. Ja tylko wspomnę, że brak puszki pro skutecznie powstrzymuje ludzi przed zakupem poważniejszych obiektywów. Ja tu o serii Top Pro, a na naszym forum nawet takie szkiełka jak 50-200, 50 Macro czy szczególnie 11-22 to rzadkość![]()
Nie ma bata... jak Olympus chce mieć jeszcze coś do powiedzenia to w jesieni musi mieć spoooory udział. E-system bez FF przeżyje, ale bez systematycznych premier we wszystkich segmentach nie będzie łatwo. Nie musi być ISO 25000 wystarczy 6400, a o to, że technologia na to pozwoli nie mam wątpliwości. Tylko czy nie uczestniczymy w jakiejś wielkiej ściemie? Kitowe zestawy bardziej się Olkowi opłacają niż cała reszta z szumnym pro w nazwie. Ja osobiście nie mam zielonego pojęcia. Widzę tylko, że inni idą do przodu, a my stoimy z segmentem semi w miejscu.
Zoom,
znowu Ci Olek ciśnienie podniósł. Po premierze E-3 zgłoś się do mnie bo chciałbym Twoje 50-200![]()
razem z konwerterem
![]()
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
The Zoom:
no sprzedaj to wszystko w cholerę, chłopaki się ucieszą... o ile za kilka dni wiatr w UK nie zawieje inaczej.
p.s. a temu gościowi z aukcji bardzo się dziwię, że męczył takie obiektywy z E-1. AF w tej maszynie ssie jak tylko jest ciemniej a to skutecznie ogranicza zastosowania mitycznych obiektywów.
grizz:
no ja też nie rozumiem gości biegających z syfnym obiektywem i wymagających od niego ostrzenia w mig. przecież tym badziewiem trudno ostrość w lesie złapać...
kaefpe:
no to zobacz sobie jak działa AF w E-1 (tylko weź żyletki).
Nie bardzo rozumiem, jak można się podniecać zdjęciami oglądanymi na LCD? Dam głowę, że wpływ na ich ocenę ma rozdzielczość i jakość tego LCD. Gdyby jakość była faktycznie tak porażająca, to nie zaspawali by wejść na kartyNikon wyraźnie, w obliczu premiery 40D, chce zyskać na czasie.
oby taką porażkę poniósł również E-3, to kupię dwie sztuki ...Zamieszczone przez The z00m
Może zamiast siedem dziewic starczyłaby jedna ale bezpruderyjnaZamieszczone przez kowal73
Może te zakresy nie każdemu odpowiadają?Zamieszczone przez The z00m
Brakuje na tej liście 14-35, który jest od paru lat zapowiadany i wciąż go nie ma.
The z00m nareszcie !!się zdecydowałeś. Kup jak najszybciej D3 czy D300 i pokaż nam coś, bo jeszcze żadnej Twojej fotki nie widziałem.
/*...................*/
/* ...........................*/
Są w galerii więc nic prostrzego mądraloZamieszczone przez zibi1303
![]()
kupię tanio 35-100Zamieszczone przez The z00m
![]()
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5