Strona 14 z 38 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 376

Wątek: Nikon D3 i d300

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Jeden stracił wiarę w Olympusa LINK do aukcji i zaraz będą inni. Przynajmniej jeden
    spokojnie, to dopiero początek, taka jaskółka.
    Ja też spadam Wydanie kolejnych nastu k na e-system równa się z popełnieniem seppuku

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Jeden stracił wiarę w Olympusa LINK do aukcji, a zaraz będą inni. Przynajmniej jeden

Po sprzęcie tego człowieka mniemam, że amatorem nie jest Czego mu brakuje w e-systemie Chyba E-3
    Chciałbym zobaczyć gościa foty... I dowiedzieć się co zostawił (pisze na końcu opisu że ma 2 systemy).

p.s.

The z00m: kilka minut przed Tobą dałem linka do tej samej aukcji ale mi wymodowali
    I cyfra i analog...

Awatar Peniek242
    Mieszka w
    KRK
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tomek s
    http://youtube.com/watch?v=dZIRR3yDSuQ
    Niestety gosc nie przekonal mnie Natomiast to wydarzenie nas jeszcze nie dotyczy jak sądze i dotyczyc przez najblizsze lata nie bedzie. Dobre na pogaduchy jedynie.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez motoko
    Jeden stracił wiarę w Olympusa LINK do aukcji, a zaraz będą inni. Przynajmniej jeden

Po sprzęcie tego człowieka mniemam, że amatorem nie jest Czego mu brakuje w e-systemie Chyba E-3
    Chciałbym zobaczyć gościa foty... I dowiedzieć się co zostawił (pisze na końcu opisu że ma 2 systemy).
    Foty jak foty... to często podnoszony argument przez użytkowników e-systemu Widać gość tym zarabiał. Na dwie puszki z reguły decydują się Ci co nie mogą sobie pozwolić by ich sprzęt odmówił posłuszeństwa Co by nie pisać... Olympus zawodzi.

| OlyJedi Awatar lech2
    Mieszka w
    - GALICJA - Krakow
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja też spadam ;-)
    Człowieku "małej wiary" ... E - xx pozostanie tylko dla
    wytrwałych ... ponieważ jest to system dla twardzieli NIE dla
    "mocherowych beretów" .
    Zaś na ten czas pozostał do dźwigania - sprawdzony:

z Poważaniem .. Leszek Tańcula .. Kraków
    http://www.lechfoto.pl/
    http://www.kki.pl/lech/ggf/

The z00m
    Gość
    Tak czytam nikon.org.pl ciekawy jak to będzie wyglądało ekstremalnie wysokie ISO w Nikon D3. Natrafiłem na post administratora Piotra Mileckiego:
    Cytat Zamieszczone przez admin
    ...Zrobilem ISO25600 (pierwsze doswiadczenie z taka czuloscia). Wygladalo jak 1600 w D2X, co prawda na wyswietlaczu, ale jednak Ogladalismy posrednie czulosci. Przepiekna sprawa. Bardzo nieznaczna utrata detali, gladko ale plastycznie. To co w odszumianiu w dotychczasowyc modelach mnie sie nie podobalo (wypranie koloru), tu wystepuje marginalnie...
    Nie wiem w jakich warunkach było zdjęcie robione, ale po fotkach z prezentacji zamieszczonych w wątku mniemam, że w nie najlepszych.

ISO to jedno, drugie to nowy system AF, który również zaimplementowany jest w D300. AF musi być rewelacyjny skoro aparat robi zdjęcia niemal w zupełnych ciemnościach Bardzo jestem ciekawy jakim to AF zaskoczy Olympus w E-3 Olympus zapowiada najszybszy AF na świecie I ciekawe jak sobie będzie radził w trudnych warunkach oświetleniowych Może chłopakom z Olympusa wyniki się pomieszały

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    AF - olek nigdy(poza epizodem w systemie OM) z AF doczynienia nie miał, więc eksperymentuje... czasami z eksperymentów wychodzą ciekawe rzeczy...

ad rem...

a jak tam rozpietość tonalna nowych matryc. Spotkał się ktoś z jakimiś opiniami?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar kaefpe
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    obecnie korzystam z E-500 i na razie przy nim zostanę ale prawdopodobnie za rok będę chciał coś nowszego kupić i jeśli olympus do tego czasu nie pójdzie zdecydowanie do przodu to trzeba będzie zmienić system i takie D300 (wtedy będzie już tańsze) to będzie kusząca oferta...

w olku póki co nie podoba mnie się prędkość AF w tych niższych modelach (jak E500/510) oraz szumy przy dużych ISO, wstyd o tym mówić ale kumpla D40 przy ISO1600 miało dużo mniejsze szumy niż E-500, aczkolwiek na D40 olka bym nie zamienił ale na D50 zapewne tak

tak więc mam nadzieję że olek do tego czasu jak będę chciał coś nowszego kupić wiele się poprawi
    Olympus E-500 + ZD 14-42mm + 2x Wireless Flash
    Nikon F80 with MB-16 + Nikkor 70-300mm

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Znów się OT robi, ale...
    masz e-500 z 14-45, a chcesz body na coś lepszego zmieniać... dziwne.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar kaefpe
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    sory za OT ale jest w nim nawiazanie do D300, po za tym zanim sie wypowiedzialem przeczytalem wszystkie posty z poprzednich stron co nie zawsze chce mi sie robic
    i zauwazylem ze temat jest nie o D300/D3 a o D300/D3 i E-3

tak czy siak odnosnie twojego posta to E-500 to zadna rewelacja a zmiana samej optyki na 14-54 duzo nie pomoze, bo nawtawiam sie na fotki sportowe w ciemnych warunkach (np. lasy) gdzie przydal by sie szybki AF, male szumy na duzych ISO i czasem przydalo by sie miec te 6fps zamiast 2,5/3 - to wszystko dalby mnie wlasnie D300 ale na razie pozostaje czekac na testy obu nowych puszek nikona i tego co zaprezentuje olek w najblizszym czasie
    Olympus E-500 + ZD 14-42mm + 2x Wireless Flash
    Nikon F80 with MB-16 + Nikkor 70-300mm