Ja też spadamZamieszczone przez fotomic
Wydanie kolejnych nastu k na e-system równa się z popełnieniem seppuku
![]()
Ja też spadamZamieszczone przez fotomic
Wydanie kolejnych nastu k na e-system równa się z popełnieniem seppuku
![]()
Chciałbym zobaczyć gościa foty... I dowiedzieć się co zostawił (pisze na końcu opisu że ma 2 systemy).Zamieszczone przez The z00m
p.s.
The z00m: kilka minut przed Tobą dałem linka do tej samej aukcji ale mi wymodowali![]()
Niestety gosc nie przekonal mnieZamieszczone przez tomek s
Natomiast to wydarzenie nas jeszcze nie dotyczy jak sądze i dotyczyc przez najblizsze lata nie bedzie. Dobre na pogaduchy jedynie.
Foty jak foty... to często podnoszony argument przez użytkowników e-systemuZamieszczone przez motoko
Widać gość tym zarabiał. Na dwie puszki z reguły decydują się Ci co nie mogą sobie pozwolić by ich sprzęt odmówił posłuszeństwa
Co by nie pisać... Olympus zawodzi.
Człowieku "małej wiary" ... E - xx pozostanie tylko dlaZamieszczone przez The z00m
wytrwałych ... ponieważ jest to system dla twardzieli NIE dla
"mocherowych beretów" .
Zaś na ten czas pozostał do dźwigania - sprawdzony:
Tak czytam nikon.org.pl ciekawy jak to będzie wyglądało ekstremalnie wysokie ISO w Nikon D3. Natrafiłem na post administratora Piotra Mileckiego:
Nie wiem w jakich warunkach było zdjęcie robione, ale po fotkach z prezentacji zamieszczonych w wątku mniemam, że w nie najlepszych.Zamieszczone przez admin
ISO to jedno, drugie to nowy system AF, który również zaimplementowany jest w D300. AF musi być rewelacyjny skoro aparat robi zdjęcia niemal w zupełnych ciemnościachBardzo jestem ciekawy jakim to AF zaskoczy Olympus w E-3
Olympus zapowiada najszybszy AF na świecie
I ciekawe jak sobie będzie radził w trudnych warunkach oświetleniowych
Może chłopakom z Olympusa wyniki się pomieszały
![]()
AF - olek nigdy(poza epizodem w systemie OM) z AF doczynienia nie miał, więc eksperymentuje... czasami z eksperymentów wychodzą ciekawe rzeczy...
ad rem...
a jak tam rozpietość tonalna nowych matryc. Spotkał się ktoś z jakimiś opiniami?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
obecnie korzystam z E-500 i na razie przy nim zostanę ale prawdopodobnie za rok będę chciał coś nowszego kupić i jeśli olympus do tego czasu nie pójdzie zdecydowanie do przodu to trzeba będzie zmienić system i takie D300 (wtedy będzie już tańsze) to będzie kusząca oferta...
w olku póki co nie podoba mnie się prędkość AF w tych niższych modelach (jak E500/510) oraz szumy przy dużych ISO, wstyd o tym mówić ale kumpla D40 przy ISO1600 miało dużo mniejsze szumy niż E-500, aczkolwiek na D40 olka bym nie zamienił ale na D50 zapewne tak
tak więc mam nadzieję że olek do tego czasu jak będę chciał coś nowszego kupić wiele się poprawi
Olympus E-500 + ZD 14-42mm + 2x Wireless Flash
Nikon F80 with MB-16 + Nikkor 70-300mm
Znów się OT robi, ale...
masz e-500 z 14-45, a chcesz body na coś lepszego zmieniać... dziwne.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
sory za OT ale jest w nim nawiazanie do D300, po za tym zanim sie wypowiedzialem przeczytalem wszystkie posty z poprzednich stron co nie zawsze chce mi sie robic
i zauwazylem ze temat jest nie o D300/D3 a o D300/D3 i E-3
tak czy siak odnosnie twojego posta to E-500 to zadna rewelacja a zmiana samej optyki na 14-54 duzo nie pomoze, bo nawtawiam sie na fotki sportowe w ciemnych warunkach (np. lasy) gdzie przydal by sie szybki AF, male szumy na duzych ISO i czasem przydalo by sie miec te 6fps zamiast 2,5/3 - to wszystko dalby mnie wlasnie D300 ale na razie pozostaje czekac na testy obu nowych puszek nikona i tego co zaprezentuje olek w najblizszym czasie
Olympus E-500 + ZD 14-42mm + 2x Wireless Flash
Nikon F80 with MB-16 + Nikkor 70-300mm