Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 75 z 75

Wątek: Sicilia - gdzie o mafii się nie mówi

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Odp: Sicilia - gdzie o mafii się nie mówi

ech, wszystko dobre się kiedyś kończy... czekam na "Sicilia numero due"
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    331
    Moja galeria

Bardzo przyjemna relacja, miło się oglądało i czytało. Sycylia to wspaniałe miejsce.
    Skoro piszesz, że jeszcze tam wrócisz to gorąco polecam, tak jak piszesz wyspy Liparyjskie, zwłaszcza Lipari gdzie rosną najsmaczniejsze kapary, Vulcano gdzie spod nóg wydobywa się chlorowodór i dwutlenek siarki i trzecia bardzo fotogeniczna wyspa Stromboli.
    Trekking na Etnę obowiązkowy, może akurat krater będzie pluć lawą.
    Z ciekawszych miast mogę polecić w prowincji Trapani, miasto Marsala i jego wspaniałe saliny z wiatrakami. Góra Erice, z której przy dobrej pogodzie można zobaczyć wybrzeże Afryki (Tunezję). W prowincji Syrakuzy przepiękne miasto Noto a w prowincji Katania miasto Caltagirone z jego historycznym centrum.
    W prowincji Mesyna obowiązkowo Taormina, mimo dużej ilości turystów miasto warte zwiedzenia, może jeszcze Agrigento z doliną Świątyń. Dziękuję za relację dzięki której powróciły wspomnienia. Czekam na kolejne relacje i pozdrawiam serdecznie.
    E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM

| OlyJedi Awatar acidmk
    Mieszka w
    Mokotów
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Muminku, tak wiele wiesz na temat Sycylii. Wszystkie miejsca skrzętnie zapisuję i wpisuje na listę

Ta część świata jest niesamowita, w niewielkiej odległości tyle przepięknych miejsc. Taki raj w miniaturze.

Pracuje teraz nad blogiem, a może czymś więcej. Jak tylko osiągnie on formę zdatną do pokazania Wam dam cynk

Gorące pozdrowienia...mimo pogody!
    POzdrawiam
    Acidmk
    Mój wątek, moja Sicilia na forum oraz w necie LaBellaSicilia.pl oraz moje www

| OlyJedi Awatar acidmk
    Mieszka w
    Mokotów
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Witajcie,

Najejszła wiepokomna chwila Blog ujrzał wreszcie światło dzienne. Zapraszam Was drodzy forumowicze do czytania i oglądania. Jeśli macie jakieś uwagi lub komentarze będę wdzięczny za ich przekazywanie. Blog opowiada o naszych przygodach, miejscach które odwiedziliśmy, zwyczajach Sycylijczyków a wszystko okraszone sporą dawka zdjęć

LaBellaSicilia.pl

Ostatnio edytowane przez acidmk ; 17.04.13 o 13:50
    POzdrawiam
    Acidmk
    Mój wątek, moja Sicilia na forum oraz w necie LaBellaSicilia.pl oraz moje www

zibi99
    Gość

Zabytów cała masa :P