Mam 3 komplety Sanyo 2500 mAh i jeden komplet HFR, te ostatnie są naprawdę super. Sanyo mi z czasem zaczęły coraz szybciej się same rozładowywać, teraz to 2-3 dni i komplet 2 letni (używany od czasu do czasu) już nie trzyma napięcia.
Mam 3 komplety Sanyo 2500 mAh i jeden komplet HFR, te ostatnie są naprawdę super. Sanyo mi z czasem zaczęły coraz szybciej się same rozładowywać, teraz to 2-3 dni i komplet 2 letni (używany od czasu do czasu) już nie trzyma napięcia.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
BC-700 z 8xAA Sanyo 2700 zakupioneZamieszczone przez luc4s
W nocy będzie ładowanie jutro po południu testy
Po doświadczeniach z prądożernym Dimage'm 5 (na 4AA w trybie manualnym i EVF robiłem do 180 zdjęć) nie liczę na to, że akumulatorki przeżyją mi dłużej niż 2 lata
Na szczęście nie są drogie i wydatek rzędu 40 zł / rok to nie fortuna
![]()
Najważniejsze teraz, żeby pozwalały wykorzystać pełną moc i szybkostrzelność FLki![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Ja kupowalem przez kogos z tego forum swoje aku (nie pamietam nazwy bo jestem w pracy) i jestem z nich bardzo zadowolony. Kosztowaly mnie cos okolo 6 zl za szt. Uzywam jeszcze tez PROFITEX'ów i tez sa OK. CO zas sie tyczy pojemnosci to z wyczuciem albowiem niektorzy lubia fantazjowac wypisujac bzdury. Sadze ze wszystko w okolicach pojemnosci 2500 jest w porzadku.
Co zas sie tyczy aku to gdyby LI-IO byly takie superhiper w samochodach juz dawno by je ktos chcial montowac a tam ciagle tkwia ni-cd. Nie ma co maja wiele wad ale jest jeden pozytyw - potrafia oddac duzo mocy w impulsie.
...był Olek jest A6000
Dzisiaj rano skończyłem pierwsze ładowane pierwszej partii i wygląda to całkiem ładnie - przy GN50 jest ok 4s przerwy, a przy ~GN20-25 jest to niemal zdjęcie za zdjęciem. Za jakieś 2-3 cykle powinno być jeszcze lepiejA ładowarka jest miodzio
![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Piszecie ze należy kupić dobre ogniwa Ni-MH lub Ni-Cd jakie polecacie które lepiej się sprawdzają.
Wyklikane z mobilka