ja się tam nie znam, ale jak dla mnie to trochę blado twarz dziewczyny wyszła, próbowałeś coś korekcją kręcić?
ja się tam nie znam, ale jak dla mnie to trochę blado twarz dziewczyny wyszła, próbowałeś coś korekcją kręcić?
Bo taki miała makijaż i cerę
---------- Post dodany o 10:30 ---------- Poprzedni post był o 10:29 ----------
Wiem, że mogę, ale nie chcęO ile pstryki testowe są nic nie warte, o tyle gdzie wchodzą prawa do zdjęć innych osób, wolę rawy zachwać dla siebie.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
No jpgi są w pełnej rozdz i jakości na moim www pozostałe, zdjęcia tu opublikowane są pod adresem www.beluch.pl/sesja/obr ORFy mogę udostępnić z wcześniejszych zdjęć, ewentualnie na priva.
Dopowiem tylko, że testowany przeze mnie egzemplarz, to mZD75 w wersji 0.9 oprogramowania, więc jest to wersja przed sprzedażowa.
Może nie powinno się w wątku z testem, ale zapis w punkcie 5.1.b regulaminu mówi "pliki w formacie jpg, raw, mpeg, zip".
W tym momencie nie wiadomo do końca, czy należy udostępnić wszystkie możliwe do uzyskania, czy wybrane z powyższej listy. Jeśli wybrane to luc4s udostępnił jpg-i w pełnej rozdzielczości (szkoda, ze tylko na swoim serwerze, bo tam zawsze mogą "zniknąć" i nie zostanie dla potomnych). Jeśli mają być wszystkie uzyskane, to powinny być dostępne i raw-y. Może opiekun programu by się wypowiedział.
Tak się bezczelnie wtryniłem.
The question is, who cares?
Dobrze, że się wtryniłeś, bo najlepiej dopracowuje się regulaminy ew życiu, na przykładach. Wiemy co i gdzie szukać , więc jest OK.
Ja znam to szkło i RAW-y z niego miałem jakieś dwa dni i mam na kompie parę RAW-ów od yoggie-go. Nie o mnie tu chodzi, ale o ogół użytkowników. A przy okazji o sposoby "rozliczenia sie" z wypożyczającym. O zasady ogólne, nie czepianie się tego czy tamtego usera.
Mamy parę fajnych testów, które znalazłem w spadku po Olypedii i zdjęcia z zewnętrznych magazynów plików po prostu zostały przez lata skasowane, zostały tylko opisy nieilustrowane z nieaktywnymi linkami i dlatego zwracam na takie rzeczy uwagę.
I jeszcze jedno Olytesty powinny być w dziale sprzętowym nie w HydeParku, ale to już zlecenie do moderatora.
A teraz oddajmy głos autorowi wątka
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Jpgi są na prywatnym serwerze, gdyż tutaj skrypt jpgi zmniejsza. Jeżeli mi ktoś powie, jak zrobić, żeby załącznik jpg był w pełnym rozmiarze, proszę o taką informację, ew. może pobrać z mojego serwera i tu wrzucić. Co do ORFów, nie ma problemu, mogę udostępnić ORFy z tych wcześniejszych, ulicznych zdjęć. Do końca testu też jeszcze ponad tydzień i OFRów będzie trochę. Mam po prostu swoje prywatne zasady, które mówią, że nie udostępniam oryginalnych plików, jeżeli one mają dla mnie jakąś wartość, albo mają do nich też prawa osoby trzecie. Przeglądając testy innych, też nie we wszystkich wątkach znajdują się orfy. Np. w teście M. Dobasa ZD150 nie ma tam oryginalnych plików i dobrze rozumiem powody, dla których właśnie tak jest, a nie inaczej.
ORFy będą, ale nie z sesji z Sonią.