Strona 12 z 41 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 401

Wątek: nowe jasne zoomy Olka

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: nowe jasne zoomy Olka

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    System opierający się na kitach ? Może przedstawiciel sigmy mówił to jakiś czas temu ?
    a moze nie zauważył poniższych szkieł

7-14,
    9-18,
    12-35,
    35-100,
    75-300,
    100-300,
    7.5,
    8,
    12,
    14,
    17,
    19,
    20,
    25,
    30,
    45,
    75,
    17.5,
    300

Jejku - tyle kitowych szkieł do systemu wypuścić to dopiero osiągnięcie...

Do tego jakieś zapowiedzi Panasa ża dwa nowe kity robią 150 f2.8 oraz 42,5 f1.2

Rzeczywiście - myślę że jak tyle kitowych szkieł jest w ofercie to pora wypuścić jakieś inne obiektywy żeby ten system wreszcie zaczął opierać się na czymś innym niż kity
    tych kitów jest parę więcej:
    14-150 od Olka i Tamrona;
    14-140 od Panasonica;
    40-150 obu producentow;
    Lumix 45-200;
    Lumix 45-175;
    mZD 12-50;
    i liczne grono 14-42/45
    i solidna garść manuali. Nie jest żle. I możliwośc podłaczenia kazdego praktycznie szkla analogowego, od dużych lustrzanek Olkowego i innych producentów.

Poza tym dwie 60-ki Olkowa i Sigmy
    Ostatnio edytowane przez apz ; 19.05.13 o 18:05
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Ok, niezbyt precyzyjnie sie wyraziłem. Temu gościowi z Sigmy chodziło o to, że użytkownicy m4/3 zwykla kończą zakupy na kicie i Sigma nie widzi szansy zarabiania na dodatkowych szkłach. Jakieś pół roku temu to powiedział.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

No jeśli produkują stałki f/2,8, to się nie dziwię, że nie zarabiają. Niech robią zoomy f/2,8 i stałki f/1,4, to kasa im będzie lecieć strumieniem.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    No jeśli produkują stałki f/2,8, to się nie dziwię, że nie zarabiają. Niech robią zoomy f/2,8 i stałki f/1,4, to kasa im będzie lecieć strumieniem.
    Myślisz, że siedzą tam idioci, a Ty wiesz lepiej co powinni robić, żeby zarobić?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Myślisz, że siedzą tam idioci, a Ty wiesz lepiej co powinni robić, żeby zarobić?
    Tak, a co?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Jakiez to sa slabosci m4/3 w porownaniu do tej konkurencji - zamieniam sie w sluch.
    Od czasu filmiku/recenzji OMD na eoshd.com chcę wesprzeć Olympusa, niestety bezskutecznie czekam na korpus z normalnym trybem wideo. Pewnie będzie w OMD pro tylko, że ja nie mam szkieł 43 i nie potrzebuję czujników pdaf na matrycy o ile wyraźnie nie poprawią pracy trybu c-af z moimi stałkami msc.
    Panas, po 5D3@raw wideo, mz potrzebuje już na gwałt GH5. I z mar sensorem i z lepszym kodekiem.
    Wciąż nie ma odpowiednika Zeiss 12/2.8 czyli 9/2.8 lub chociaż 10/4 w naleśniku, za $200.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Od czasu filmiku/recenzji OMD na eoshd.com chcę wesprzeć Olympusa, niestety bezskutecznie czekam na korpus z normalnym trybem wideo. Pewnie będzie w OMD pro tylko, że ja nie mam szkieł 43 i nie potrzebuję czujników pdaf na matrycy o ile wyraźnie nie poprawią pracy trybu c-af z moimi stałkami msc.
    Panas, po 5D3@raw wideo, mz potrzebuje już na gwałt GH5. I z mar sensorem i z lepszym kodekiem.
    Wciąż nie ma odpowiednika Zeiss 12/2.8 czyli 9/2.8 lub chociaż 10/4 w naleśniku, za $200.
    I pewnie jeszcze chwile nie będzie - Canon i Nikon budowaly swoje szklarnie przez dekady. Co do video - to chyba nie jest priorytetem Olympusa wiec cudów bym się nie spodziewał

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

System opierający się na kitach ? Może przedstawiciel sigmy mówił to jakiś czas temu ?
    a moze nie zauważył poniższych szkieł
    Ja i tak sądzę, że KITy mają większą popularność niż wszystkie wymienione przez Ciebie szkła - razem.
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Ok, niezbyt precyzyjnie sie wyraziłem. Temu gościowi z Sigmy chodziło o to, że użytkownicy m4/3 zwykla kończą zakupy na kicie i Sigma nie widzi szansy zarabiania na dodatkowych szkłach. Jakieś pół roku temu to powiedział.
    No niestety. Sam mam wrażenie patrząc na przymałe korpusy PENów, że Olympus wręcz do tego dąży.
    Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    I pewnie jeszcze chwile nie będzie - Canon i Nikon budowaly swoje szklarnie przez dekady. Co do video - to chyba nie jest priorytetem Olympusa wiec cudów bym się nie spodziewał
    Olympus przez jedną. Ma niby najnowsze, najlepsze a póki co na nic, bo nie potrafi wykorzystać ich potencjału.
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Ja i tak sądzę, że KITy mają większą popularność niż wszystkie wymienione przez Ciebie szkła - razem.
    Zapewniam Cię że tak jest w KAŻDYM SYSTEMIE.

Obiektywy są najbardziej niedocenianą częścią systemów fotograficznych.
    Parcie jest na korpusy a mało gdzie na szkła... jak ktoś kupi zestaw z kitem to ten kit będzie podstawowym szkłem

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Zapewniam Cię że tak jest w KAŻDYM SYSTEMIE.

Obiektywy są najbardziej niedocenianą częścią systemów fotograficznych.
    Parcie jest na korpusy a mało gdzie na szkła... jak ktoś kupi zestaw z kitem to ten kit będzie podstawowym szkłem
    Niestety jak już ktoś zwraca uwagę to musi mieć dużo pieniędzy na zaspokojenie swoich apetytów. W każdym systemie ...