Witam
mam problem z USB bo jak podlaczam aparat do kompa i odpalam "Olympus Studio 2" nie wykrywa mi aparatu! O co kaman ?
P.S. Przegladalem stare forum i nie znalazlem podobnego tematu
Witam
mam problem z USB bo jak podlaczam aparat do kompa i odpalam "Olympus Studio 2" nie wykrywa mi aparatu! O co kaman ?
P.S. Przegladalem stare forum i nie znalazlem podobnego tematu
W winblows wykrywa? (Jaka wersja?)
Aparat włączyłeś PO podłączeniu do kompa?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Za mało danych w twoim pytaniu:Zamieszczone przez Pablo_WMG
1. jaki aparat?
2. co chcesz osiągnąć przez zastosowanie Olympus Studio 2?
Pozdrawiam
Jack
1. u730
2. przerzucenie zdjec z aparatu na kompa
Spróbuj odinstalować inne urządzenia do obrazowania, ja miałem taki efekt że nie był widoczy mój fuji nawet pod postacią dodatkowego dysku jak miałem zainstalowany skaner.
Wystarczyło odinstalować skaner, podłączyć aparat, potem przeskanować rejestr a błędnych wpisów i ponownie zainstalować skaner.
Teraz śmiga że hej, może Ty też masz podobny problem.
Sprawdż czy aparat po podłączeniu do kompa jest widziany jako dodatkowy dysk, jeśli tak to możesz już śmiało kopiować fotki na kompa.
Jeśli twoje zdjęcia są kiepskie to znaczy że nie byłeś dostatecznie blisko.
E500 + ED14-42 + ED40-150 + CFII1GB+CFIII8GB+Hama polaryzacja kołowa
A poza tym to zielony w fotografii.
skanera nie mam wiec to nie w tym problem
jak podlaczam aparat do USB to windows go wykrywa ale nie tworzy sie dodatkowy dysk a gdy Olympus skanuje to nie wykrywa apararu...
Masz jeden z dwóch problemów:Zamieszczone przez Pablo_WMG
1. aparat został ustawiony w tryb Control (looknij np. tu: http://www.pinetreecomputing.com/cam...ntrol_mode.asp), Winda go wykrywa, ale nie ma doń dostępu, poza aplikacjami sterującymi (np. Camera Controller).
2. komputer posiada większą liczbę dysków (sieciowych, lokalnych, czy partycji) z kolejnymi literkami, np. E:, F:, aparat jest wykrywany, ale chce się pod Windą instalować jako napęd E:, lub F:. Jeżeli masz wieksza liczbę napędów, to musisz podłączyć aparat do kompa, otworzyć Zarządzanie Dyskami i zmienić literkę dysku-aparatu na dalszą, jaka się nie powtarza w obrębie dysków twardych (które są preferowane przez Windę, jeżeli nazwa napędu się powtarza).
Do transferu użyj Eksploratora - będzie sprawniej![]()
Pozdrawiam
Jack
drugi problem mozna juz wykluczyca co do 1 to troche zajmie mi przetlumaczenie:P
Mimo wszystko, podłącz aparat do kompa, a po włączeniu uważnie przejrzyj Menedżer urządzeń - dyski oraz kontrolery USB.Zamieszczone przez Pablo_WMG
Pozdrawiam
Jack