Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 78 z 78

Wątek: Mędrca szkiełko...

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

Odp: Mędrca szkiełko...

Cytat Zamieszczone przez PaniNikt Zobacz posta
    I na tym nieodwołalnie zamykam temat.
    cholera, zawsze się spóźnię, wątek zamknięty. ale wesoło było
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

diabolique
    Gość

Była kiedyś ciekawa dyskusja (lata temu, gdy na forum się jeszcze dyskutowało), więc linkuję
    https://forum.olympusclub.pl/threads...wniosk%C3%B3w)

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Była kiedyś ciekawa dyskusja (lata temu, gdy na forum się jeszcze dyskutowało), więc linkuję
    https://forum.olympusclub.pl/threads...bez-wniosków)
    Diable, wszystkie wątki tego typu, prowadzą do tych samych drzwi:
    Tyle opinii, tyle "genialnych patentów" ilu dysputantów.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Diable, wszystkie wątki tego typu, prowadzą do tych samych drzwi:
    Tyle opinii, tyle "genialnych patentów" ilu dysputantów.
    A w galerii jak gnioty wrzucaja tak beda wrzucac...
    Wiec imho takie dysputy bez sensu

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

diabolique
    Gość

Czasami warto sobie tak po prostu pogadać, wymienić opiniami, niekoniecznie dążąc do "jedynego słusznego rozwiązania".
    Dla mnie tego typu dyskusje nie mają na celu przekonać rozmówców, ale raczej poznać motywy innych, dowiedzieć się dlaczego oceniają, bądź opisują czyjeś zdjęcia tak a nie inaczej. Gdy się porozmawia, okazuje się, że każdy ma jakieś swoje racje, przemyślenia.
    Bez tego można dojść do wniosku, że niektórzy oceniają słabo z zemsty, zazdrości o lepsze foty itd. itp.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Czasem mysle,ze u niektorych dziala blokada.Blokada w tym sensie ,ze jak wystawi 5 to kazdy nastepny tez tyle moze tylko dac.Chociaz u niektorych blokada nie dziala,tylko dlaczego ich tak malo.Jest tez blokada nika ale juz tez nie taka liczna jak kiedys.

| OlyJedi Awatar PaniNikt
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Czasami warto sobie tak po prostu pogadać, wymienić opiniami, niekoniecznie dążąc do "jedynego słusznego rozwiązania".
    Dla mnie tego typu dyskusje nie mają na celu przekonać rozmówców, ale raczej poznać motywy innych, dowiedzieć się dlaczego oceniają, bądź opisują czyjeś zdjęcia tak a nie inaczej. Gdy się porozmawia, okazuje się, że każdy ma jakieś swoje racje, przemyślenia.
    Dziękuję za Twój głos, bo bardzo precyzyjnie ująłeś w słowa moje intencje . Mam świadomość, że temat nie jest nowy, ale... miałam nadzieję porównać swoje przemyślenia z Waszymi. W niewielkim stopniu się to powiodło .

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez PaniNikt Zobacz posta
    ...czy oko?

Zadaję sobie to pytanie po raz setny, obserwując oceny i komentarze pod zdjęciami. Co pierwsze, co ważniejsze w odbiorze fotografii? Treść? Wrażenie? Emocja? Kanony? Fotograficzna ładność? Techniczna perfekcja? Egzotyka?

Taaa, wiem, najlepiej połączyć jedno z drugim i dziesiątym . A jednak chciałabym mimo wszystko spytać, co decyduje o Waszej ocenie, zakładając, że amatorzy/hobbyści mają przewagę liczebną nad profesjonalistami .
    Bo tak naprawdę uważam, że w momencie publikacji fotografia zaczyna żyć własnym życiem w konfrontacji z odbiorcą - i może się okazać, że nasze własne założenia i koncepcje diabli wzięli .
    Tresc.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++