Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: E-500, Pentax K100 czy poprzestać na Canonie S5?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Niezależnie od tego co sprzedawcy polecają zawsze będą zainteresowani swoim interesem - taki już perfidny zawód. W dodatku często są to postawy bardzo agresywne na zysk tu i teraz - bez myślenia perspektywicznego - żeby klient był zadowolony i jeszcze wrócił a przy okazji polecił sklep znajomym. Ot taka metoda, żeby się nachapać na szybko. Będąc w NY w sumie wiele m-cy dość często robiłem zakupy w tamtejszych sklepach. Mam na myśli B&H i Adoramę. Widziałem jak handlują, nawet znam niektórych sprzedawców. Są to sklepy żydowskie - sensie większość sprzedawców jest Żydami co ma odbicie w stroju, wyglądzie i harmonogramie otwarcia tych sklepów. Oczywiście im też chodzi o zysk - po to prowadzą sklep, jednak do dziś jestem pod wrażeniem ich podejścia - utożsamiali zadowolonego klienta z własnym interesem, wiedzieli, że taki klient wróci i zrobi dobrą reklamę.
    U nas ciągle dziki kapitalizm - wchodzi klient - rozeznać ile ma kasy i wyciągnąć z niego wszystko. Co z tego, że będzie może potem pluć sobie w brodę - przyjdzie kolejny jeleń... Rabaty, zwrot towaru do sklepu, czasem tylko kompetencja czy uprzejmość - po co? - przecież można wyrwać kasę szybciej...
    Takie moje ot....
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Kupiłem w końcu Canona 400D -- przeważyła wygoda obudowy w stosunku do E-400 i cena w stosunku do E-510. Co do kitowego obiektywu -- z lustrzanką dopiero zaczynam, więc na pewno mi wystarczy, a z czasem dokupię coś, co bardziej odpowiada moim potrzebom.

Nie będę tu zapewne częstym gościem, więc dziękuję wszystkim za opinie oraz pomoc.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fliegermaus
    Kupiłem w końcu Canona 400D -- przeważyła wygoda obudowy w stosunku do E-400 i cena w stosunku do E-510. Co do kitowego obiektywu -- z lustrzanką dopiero zaczynam, więc na pewno mi wystarczy, a z czasem dokupię coś, co bardziej odpowiada moim potrzebom.

Nie będę tu zapewne częstym gościem, więc dziękuję wszystkim za opinie oraz pomoc.
    Tak czy tak - gratulacje - miej dobrą zabawę. Sugeruję - dokup do kita canonowską stałkę 1.8/50 - za malutkie pieniądze dostaniesz szkiełko zabijające jakością kita, które da Ci sporo frajdy focenia stałoogniskowym obiektywem.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    400D... też dobre narzędzie i na pewno umożliwi zrobienie dobrych zdjęć (niekoniecznie ze słoikiem z zestawu). O właściwościach fotograficznych tego korpusu można powiedzieć sporo dobrego, choć parę rzeczy mnie od niego odstrasza w porównaniu do E-300, którego używam (bawiłem się dwoma 400D: jeden ze słoikiem, drugi z Tamronem 18-250):
    - sprawia wrażenie plastikowej wydmuszki
    - kiepsko leży w dużej dłoni, mało miejsca między gripem a obiektywem
    - stosunek jakość/cena