Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Olympus E-PM2 gwarancja?

Awatar DickDastardly
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Olympus E-PM2 gwarancja?

Mam pytanko. Mam możliwość zakupu w okazyjnej cenie tego nowego penika, z tym że aparat nie posiada dowodu zakupu.
    Właściciel ma kartę gwarancyjną, wszelkie kartoniki i bajery, twierdzi ze dostał w prezencie aparat.
    Dlatego jestem ciekaw czy sama karta gwarancyjna wystarczy do gwarancji, czy jest bezużyteczna bez dowodu zakupu?
    I jeszcze jedno, jeśli chciałbym przetestować go przed kupnem przy braku gwarancji, to na co zwracać uwagę przede wszystkim, czego zdjęcia zrobić żeby przetestować czy wszystko jest ok?
    E-PM2 + 20mm 1.7 + Superczingcziang 7.5mm + VF2 + 40-150 R

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Odp: Olympus E-PM2 gwarancja?

Jest bezwartościowa.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Wg mnie bez kwita z kasy jest po obiedzie.
    Moze byc prezent a moze i jumany Tu u mnie w P70 aparaty wszystkie leza w koszach metalowych w kartonach.Bierzesz karton i idziesz.Do kasy albo obok.Nikt nie rozpakowuje kartonow tu w sklepach.Jak zapakowany i zaklejony,karta w srodku i cale wyposazenie.
    Chyba,ze ufasz gosciowi i nie jest to przygodny znajomy.

Awatar DickDastardly
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

A czy jest jakaś możliwość sprawdzenia czy jest kradziony? Pana sprzedającego nie znam, na razie chce się z nim umówić na jutro na przetestowanie aparatu i wtedy będę decydował.

| OlyJedi Awatar GoBo
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

EPM2 to nowy model, teoretycznie możesz mieć spokojną gwarancję do 2-ch lat od wprowadzenia modelu na rynek, bez dowodu zakupu, ale np jesli to model sprowadzany np z USA to europejska gwarancja nie obowiazuje. Więc jet to niejednoznaczne.

Napisz może pytanie do serwisu Olympusa podając nr seryjny i opisując sutuacje - może pomogą i będziesz mógł wyslac kartę gwarancyjna do podbicia.
    Ew. zagadaj gościa czy nie może w jakims sklepie podbić gwarancji - mozę po prostu nie chce ci pokazać paragonu.

Bez czegoś takiego nie licz na to że masz jakąkolwiek gwarancję ze strony producenta.

---------- Post dodany o 21:28 ---------- Poprzedni post był o 21:26 ----------

Cytat Zamieszczone przez DickDastardly Zobacz posta
    A czy jest jakaś możliwość sprawdzenia czy jest kradziony? Pana sprzedającego nie znam, na razie chce się z nim umówić na jutro na przetestowanie aparatu i wtedy będę decydował.
    Możesz probować zarejestrować produkt na odpowiedniej stonie Olka. Jesli ktoś go już rejestrował to nie zarejestrujesz na siebie.
    Ew. spisz umowę kupna- sprzedaży z numerem seryjnym - jak kiedys okaże się ze byl trefny to gość ci musi oddac kasę.
    Choć ja bym unikał takich "okazji".

PS.
    jak na jutro to ciężko to widzę
    Ostatnio edytowane przez GoBo ; 6.02.13 o 22:35
    Polecam się

Awatar DickDastardly
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez GoBo Zobacz posta

Możesz probować zarejestrować produkt na odpowiedniej stonie Olka. Jesli ktoś go już rejestrował to nie zarejestrujesz na siebie.
    Ew. spisz umowę kupna- sprzedaży z numerem seryjnym - jak kiedys okaże się ze byl trefny to gość ci musi oddac kasę.
    Choć ja bym unikał takich "okazji".

PS.
    jak na jutro to ciężko to widzę
    Spotkam się najpierw w celu przetestowania, wypytam i spiszę sobie ten numer seryjny.
    Potem się będę zastanawiał czy kupować czy nie. Cena kusi, chociaż nie jestem jeszcze do końca przekonany czy PM2 zastąpi z powodzeniem mojego PL2...

Awatar DickDastardly
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

No dobra, przycisnąłem sprzedawcę i twierdzi że faktycznie dostał w prezencie, zapewnił że skontaktuje się z darczyńcą i załatwi dowód sprzedaży. Także chyba się skuszę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Witam
    Podepne sie pod temat zeby nie zakladac nowego a mam podobny problem
    Znalazlem na alegro aparat e-pl3 za dobre pieniadze ale zakupiony podobno w USA i posiada ogolnokrajowa gwarancje...
    Kobitka nie posiada paragonu ale gwarancja jest juz podbita i podobno w tedy nie jest on juz wymagany????
    Takze mam pytanie czy kupujac ten aparat bede mial gwarancje PL i czy bedzie wszystko dzialalo jak w dystrybucji Polskiej/Europejskiej?
    Pozdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kolunio Zobacz posta
    Witam
    Podepne sie pod temat zeby nie zakladac nowego a mam podobny problem
    Znalazlem na alegro aparat e-pl3 za dobre pieniadze ale zakupiony podobno w USA i posiada ogolnokrajowa gwarancje...
    Kobitka nie posiada paragonu ale gwarancja jest juz podbita i podobno w tedy nie jest on juz wymagany????
    Takze mam pytanie czy kupujac ten aparat bede mial gwarancje PL i czy bedzie wszystko dzialalo jak w dystrybucji Polskiej/Europejskiej?
    Pozdr
    Nie. Na sprzęt kupowany poza UE Olympus daje 1 rok ogólnoświatowej gwarancji. Dowód zakupu jest potrzeby, bo tak każdy by chciał, aby sprzedawca mu podbijał kartę, ale nie wpisywał daty zakupu na niej. Tym sposobem mielibyśmy gwarancję od czasu pierwszego zapsucia aparatu Tak dobrze to nie ma.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Nie. Na sprzęt kupowany poza UE Olympus daje 1 rok ogólnoświatowej gwarancji. Dowód zakupu jest potrzeby, bo tak każdy by chciał, aby sprzedawca mu podbijał kartę, ale nie wpisywał daty zakupu na niej. Tym sposobem mielibyśmy gwarancję od czasu pierwszego zapsucia aparatu Tak dobrze to nie ma.
    Dziekuje za info czyli odpuszczam bo nie ma co ryzykowac gwarancji za 150zl
    Szukam dalej