@wyszomir Dobrze trafiłeś, to Carcassonne. Udało mi się spędzić tam dwa dni w końcu czerwca. Francja dopiero wychodziła z lockdownu i było całkiem spokojnie, można by rzec kameralnie.
@wyszomir Dobrze trafiłeś, to Carcassonne. Udało mi się spędzić tam dwa dni w końcu czerwca. Francja dopiero wychodziła z lockdownu i było całkiem spokojnie, można by rzec kameralnie.
Ostatnio edytowane przez Rysiek_O ; 1.08.21 o 20:03
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Gdzieś w Katalonii?
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Bardzo pomaga wyszukiwanie obrazem od Google.
Z panoramicznego pierwszego obrazu Ryśka wyszło mi Carcassonne, a od @August68 wyszła mi Avila - most romański. Hiszpania oczywiście.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
@Bodzip @wyszomir był bliżej, to miasto to Besalu w Katalonii.
Most jest rzeczywiście romański, tyle, że... zbudowany w latch 50 XX wieku !!!
A tak dokładniej odbudowany, bo był wysadzony w czasie wojny domowej.
Już go kiedyś pokazywałem:
Samo Besalu też warto zobaczyć, starówka jest naprawdę zacna.
Chociaż osobiście polecałbym inne miejsce - ale może napiszę o tym gdzie indziej...
@August68 Dzięki za info![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bardzo dobrze pokazane fajne miasteczko.
Lubię takie klimaty, brawo.![]()
Mural na Ursynowie.
Dziś będąc w Katowicach rowerem , w centrum miasta zauważyłem wystawę performance aktorki Kamilli Baar.
W szklanej klatce spędzi ona 24 godziny.
Performance Kamilli Baar to próba zmierzenia się aktorki z patriarchalnymi oczekiwaniami względem kobiet.
Uwięziona w szklanej klatce przez 24 godziny będzie wystawiona na ciągłą obserwację przypadkowych przechodniów.
Kilka zdjęć z tego wydarzenia.
![]()