Ziootek
E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1
Jeśli szukasz aparatu kompaktowego, to mogę Ci polecić np Samsunga EX-1. Mój tata korzysta i jest bardzo zadowolony. Ma jasny (1.obiektyw i możesz sobie ustawić ostrzenie na to co cie interesuje, więc powinien spełnić Twoje oczekiwania. Jeśli natomiast masz ochotę na coś fajniejszego to do 1500 zł możesz poszukać E-PL3 i to byłby lepszy wybór z racji na możliwość dokupienia obiektywów, więc nie ograniczasz się z góry do jednego na stałe wbudowanego w korpus.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
masz problemy z ostrością, a może poprostu nie wyregulowałeś na wizjerze korekty do swego wzroku.... Jest tam takie małe pokrętło....
jeśli tak to sorry za niestosowne przypomnienie..
Poza tym zakup dużo tańszej lamp FL-36R to dobry pomysł . Dużo taniej niż to co chcesz wydać (1500zł) No i poszerzysz zakres focenia (możliwości bocznego oświetlenia i tp. )
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Pytanie czego chcesz się nauczyć, jeśli całkowitych podstaw to "Fotografia bez tajemnic" i inne"bez tajemnic" Bryana Petersona będą jak znalazł.
Jak chcesz czegoś więcej to można by długo wymieniać, myślę ze książki pana Dederki(pisane jeszcze za ery analogowej) będą punktem zaczepienia do poważniejszej zabawy z światłem i kompozycją.
E-420+ kit ZD 14-42 i Samyang 85mm f1.4
Mój temat zdjęciowy-http://forum.olympusclub.pl/threads/81801-Reedmooley-początki-przygody-z-Olympusem