hmm z drugiej strony zarówno e510 jak i 70-300 pojawiły się przed ogłaszaną datą... może e-next też nas zaskoczy?
hmm z drugiej strony zarówno e510 jak i 70-300 pojawiły się przed ogłaszaną datą... może e-next też nas zaskoczy?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
a niech sobie ma co tylko chce... ja itak za diengi kupie szklarnie i e-1
40d wpłynie na cenę następcy E-1. Dobrze się dzieje![]()
c-7070
Serio? Bo za bardzo nie wiem czy warto było. LiveView miało szansę stać się znakiem rozpoznawczym Olka, a teraz jest i w Canonie. Jak dotąd każda firma (Minolta/Sony, Pentax) potrafiła nazwać stabilizację swoim imieniem, a Olympus poszedł na łatwiznę...Zamieszczone przez andytown
A jeśli chodzi o narzekania, to nikt nie marudzi bardziej niż fani firmy wypuszczającej nowy model aparatu. Konkurencja wychwytuje najpierw cechy pozytywne (szukają zagrożenia) a dopiero później negatywne (szukają pokrzepienia).
Chłopaki z Canona dają już stabilizację do najtańszych szkieł kitowych.
LINK
Przewaga Olka topnieje w zastraszającym tempie. LV, odkurzacz, uszczelnienia i stabilizacja (w szkłach) jest w 40D. Dla nas klientów to dobre wieści, bo nowy Olek będzie musiał cenę dostosować do realiów rynkowych.
Motoko - ale olek według mnie myślał bardzo logicznie - teraz można mówić ze prawdziwe Live view ma tylko olek i canon tak samo jak prawdziwego IS
IS to znak rozpoznawalny marketingowo, siła marketingu Canona sprawi ze LV też będzie miał dużą rozpoznawalność...
I za rok - półtora przeciętny pstrykacz będzie przekonany, że LV w lustrzance wymyślił Canon.Zamieszczone przez andytown
Mam dziwne złe przeczucie, że to będzie ostatni semi-profi korpus Olka ... pocieszyć się możemy tylko tym, ze inne firmy mają taki sam problem z Canonem jak myZamieszczone przez Rafał Czarny
![]()
Nic, trzeba będzie kupić za 2 lata jak będą wyprzedawać z magazynów i trzymać z całą szklarnią dopóki nie padnie![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
E-Next ma miec najszybszy AF na swiecie, wiec moze sie dorownac do 40D w tej kwestii, tylko ta cena... Jakos nie wierze, co by Olek puscil body w cenie porownywalnej do Kanonka [juz o nizszej nie mowie...;]]
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Wcale bym się nie zdziwił - E-330 był reklamowany jako ciekawostka ... również cenowo :/Zamieszczone przez motoko
Dopiero E-410/510 trochę się zaczęły rzucać w oczy ... ale wystarczy jedna TAKA premiera Canona i wszyscy zapominają o Olku. Teraz wystarczy, że wsadzą LV do 500D, a słuch o Olku zaginie ... pozostaną tylko legendy o jakości ZD... a sztukmistrz z Lublina będzie produkował konwertery z Canona do 4/3 ...
![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....