Strona 3 z 23 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 227

Wątek: Canon 40d - ma LiveView!

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kubus Puchatek
    prawda jest taka że Olek robi aparaty tylko dla amatorów i na tym pozostanie, chcesz czegoś więcej to musisz zmienić system, proste i logiczne.

Pozdrawiam
    K.Puchatek
    Elektronika skacze tak bardzo do przodu, że szum za dwa, trzy lata nie bedzie już stanowił przeszkody, a wtedy crop 2x daje znaczącą przewagę w sporcie, foto przyrody...

Łatwiej jest operować czymś takim:
    http://sklepfotograficzny.pl/obiekty...s/ED-300-f2.8/

niż takim:
    http://sklepfotograficzny.pl/obiekty...0-f4-L-IS-USM/

albo takim:
    http://sklepfotograficzny.pl/obiekty...00-f4-D-IF-ED/
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    las
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    prawda jest taka że Olek robi aparaty tylko dla amatorów i na tym pozostanie, chcesz czegoś więcej to musisz zmienić system, proste i logiczne.

Pozdrawiam
    K.Puchatek
    Elektronika skacze tak bardzo do przodu, że szum za dwa, trzy lata nie bedzie już stanowił przeszkody, a wtedy crop 2x daje znaczącą przewagę w sporcie, foto przyrody...

Łatwiej jest operować czymś takim:
    http://sklepfotograficzny.pl/obiekty...s/ED-300-f2.8/

niż takim:
    http://sklepfotograficzny.pl/obiekty...0-f4-L-IS-USM/

albo takim:
    http://sklepfotograficzny.pl/obiekty...00-f4-D-IF-ED/
    tu nie chodzi o szum, ale o całość, jakoś 4/3 jest na rynku kilka lat i nie widać tego że firma chce wykorzystać mnożnik, a wystarczyło by zbudować kilka szkieł o dłuższej ogniskowej i rzesza foto. by skorzystała. A tak firma se bimba zapowiedziała kilka lat temu aparat, pokazali wydmuche rok temu i pokaża sprzęt, kiedy no tak kiedy. Może na jesieni . Podjerzewam ze na starcie sprzęcior bedzie gorszy jak 40d i nikon de ileś tam, ale oczywiście bedzie droższy, no wiecie aparat dla snobów, aparat do którego sie przypmnie zuiko(bo to szkła najlepsiejsze są na świecie). A prawda jest taka że w kazdym systemie są równie dobre szkła w równej cenie

Pozdrawiam
    K.Puchatek

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Kilka lat jest na rynku... ale to pikus w porównaniu z tym ile tam siedzi konkurencja...

(OM nie liczę ;p)
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    las
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Kilka lat jest na rynku... ale to pikus w porównaniu z tym ile tam siedzi konkurencja...

(OM nie liczę ;p)
    oczywiście, masz racje, tylko że co ma piernik do wiatraka ? Można było zbudowac ekstra super wypas szkła z linii TOP PRO, a nie można było zrobić takiego same z linii STANDARD(oczywiście z odpowiedni gorszymi parametrami, za odpowiednią cenę) ? Odpowiedź jest prosta, można ale trzeba chcieć. Widocznie Olek stwierdził ze użytkownicy 4/3 nie focą przyrody i innych daleko oddalonych obiektów.

K.Puchatek

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    A prawda jest taka że w kazdym systemie są równie dobre szkła w równej cenie
    Pozdrawiam
    K.Puchatek
    Upraszczasz. Różnice w puszkach w poszczególnych systemach w wielu zastosowaniach można pominąć. Szkła właśnie różnicują owe systemy i kupując aparat powinno się kupić pod szkła które chce się mieć. To mit, że wszędzie tak samo. Dla przykładu - pokaż mi 50/1.8 za 65$ w systemie Olka, albo, żeby nie było, że jestem za Canonem - jaki mam kupić obiektyw do Canona za 388$ żeby dał mi jakość obrazu i budowy Zuiko 14-54? I dalej - poleciłem znajomemu Pentaxa K10D (Olka nie chciał). Ów znajomy focił trochę czasem moim Olkiem z 40-150 - tym starszym. I teraz chce mieć taki obiektyw do K10D tylko co mu polecić? - albo ciemniej i gorzej albo znacznie drożej niż owe 600zł... I można by tak pewnie dalej...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Dajesz się wkręcić trolowi, który już nie będzie, prawda?

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    las
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek
    A prawda jest taka że w kazdym systemie są równie dobre szkła w równej cenie
    Pozdrawiam
    K.Puchatek
    Upraszczasz. Różnice w puszkach w poszczególnych systemach w wielu zastosowaniach można pominąć. Szkła właśnie różnicują owe systemy i kupując aparat powinno się kupić pod szkła które chce się mieć. To mit, że wszędzie tak samo. Dla przykładu - pokaż mi 50/1.8 za 65$ w systemie Olka, albo, żeby nie było, że jestem za Canonem - jaki mam kupić obiektyw do Canona za 388$ żeby dał mi jakość obrazu i budowy Zuiko 14-54? I dalej - poleciłem znajomemu Pentaxa K10D (Olka nie chciał). Ów znajomy focił trochę czasem moim Olkiem z 40-150 - tym starszym. I teraz chce mieć taki obiektyw do K10D tylko co mu polecić? - albo ciemniej i gorzej albo znacznie drożej niż owe 600zł... I można by tak pewnie dalej...
    po części masz racje, ale takie przykłady można również mnożyć i w prawo i w lewo i w góre i w dół. Nie będę wymieniał szkieł których w 4/3 brakuje bo mi by sie zeszło do nocy, a nie mam na to czasu, zresztą jak zauwazyłeś to nie ma sensu. Dlatego popatrzmy na puchy, a tu olek dalej gania z murzynami za słoniami budując na nich zasadzki i patrząc czy czasami za plecami nie czai się jakiś niedzwiedź(pfuuuu tygrys, czy lew).

Dajesz się wkręcić trolowi, który już nie będzie, prawda?
    a koledze to o co chodzi z tym trollem ? To jakiś nowy ficzer w nowej puszce Olka ?

Pozdrawiam
    K.Puchatek

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    po części masz racje, ale takie przykłady można również mnożyć i w prawo i w lewo i w góre i w dół. Nie będę wymieniał szkieł których w 4/3 brakuje bo mi by sie zeszło do nocy, a nie mam na to czasu, zresztą jak zauwazyłeś to nie ma sensu. Dlatego popatrzmy na puchy, a tu olek dalej gania z murzynami za słoniami budując na nich zasadzki i patrząc czy czasami za plecami nie czai się jakiś niedzwiedź(pfuuuu tygrys, czy lew).
    I z tego powodu nowe ficzery Canona (nie licząc WiFi, 3 calowego wyświetlacza, 6,5 fps i jak zwykle bardzo dobrej matrycy CMOS) pochodzą z E410/510? Teraz Canon ma fazę murzyńską?

Pozdrawiam trolu
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    las
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    I z tego powodu nowe ficzery Canona (nie licząc WiFi, 3 calowego wyświetlacza, 6,5 fps i jak zwykle bardzo dobrej matrycy CMOS) pochodzą z E410/510? Teraz Canon ma fazę murzyńską?

Pozdrawiam trolu
    Nie znam dobrze systemu canona, poprostu mnie on nie interesuje, ale patrząc na to co sie dzieje na rynku to chłopaki z tej firmy swoiście myślą nad tym jak się rynek rozwija i co zrobić aby uzytkownicy ich nie opuścili, co więcej jak ściągnąć nowych. Działanie ich jest uzasadnione. Zapewne piszesz o LV, no cóż napewno nad nim sporo pracowali gdyż wątpie w przeplyw jakichkolwiek patentów między tymi firmami, może się okazać że tak jak w przypadki ichniej czyszcioszki do matrycy nad którą pracowali chyba z 10 lat analogicznie sprawa ma sie z LV. Nigdzie nie jest napisane że oni to zerżneli, nawet nie wiemy jak to bedzie działać, a opis na jakiejś tam podrzędnej stronie nic tak naprawdę nie mówi.

Co do firmy która jest notabene właścicielem tego przecudnego miejsca i sposoruje to miejsce to sprawa wygląda inaczej. Firma ta przypomina właśnie takowego słonia na którego polują murzyni, co więcej słońa który wlazł już w pułapke i się krząta z lewa na prawo szykając dziury w podłodze którędy tu dać dyla. Zapewne wkońcu czmychnie dziurą wykopaną przez myszy i odegra sie na murzynach pokazując to nowe cudne body, niestety body które zapewne będzie naszpikowane bajerami, ale technolgicznie było dobre ale z rok temu.

Nie wiem dlaczego się zwracasz do mnie troll, ale to nie wypada Administratorowi forum przekręcać niki użytkowników. Moge sie ostatecznie zgodzic na Kubuś

Pozdrawiam
    K.Puchatek

P.S. polecam miodek, niekoniecznie pszczeli, może być pitny równie zdrowy.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Ok... trollowanie zostało przeniesione...

Jak ktoś chce jeszcze sensownie pogadać to proszę, ale bez "świętych wojen" - ok?