Strona 17 z 23 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 227

Wątek: Canon 40d - ma LiveView!

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Przeciez nikt sie nie upiera, ze system obiektywow do Olka jest kompletny i nie ma dziur. Min. nie ma czegos jak 10-20, albo czegos bardzo dlugiego. Jedyne co twierdzimy to tyle, ze w Canonie nie ma odpowiednika 14-54, czyli obiektywu podstawowowego, ktorego uzywa sie najczesciej. Sa obiektywy pokrywajace podobne ogniskowe, o podobnym swietle, ale... cena.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nie ma co sie oszukiwac. Oferta szkiel OLKA cena do jakosci wypada NAJLEPIEJ. Jednak co do puszek to canon i nikon olka zostawiaja daleko w tyle niestety.
    Odpowiednika 14-54 u Canona nie znajdziemy, a gdyby byl to jakosc zapewne byla by tandetna. I tego mi najbardziej w canonie brakuje - bo zakres 14-54 jest PIEKNY i tylko pozazdroscic. Jest 17-55 2.8 IS - ale jaka cena. Reszta to padaka jezeli chodzi o obiektywy blizsze paramterom 14-54 dajmy na to 17-85 IS. Moj Tamron 2x lepiej rysuje od tego szkla.
    Wiec ludki od Canona maja tak naprawde w takim zakresie wybor:
    tamron 17-50 2.8
    canon 17-55 2.8 IS USM
    17-40 4L
    Jednak do 14-54 i jego zakresu duzo brakuje i dlatego obiektyw ten bedzie/i jest kultowym. Tak samo jak Lki w Canonie 70-200 4L (nawet dla ubogich, ale rewelacja optyczna).

Co do 40D mnie on nie zachwyca - fajnie, ze ma LiveView bo tego mi troche brakuje w 30D (czesto w niewygodnych i dziwnych pozycjach sie strzela), ale jeszcze nie wiadomo jak to dziala, a w Olku rewelacyjnie to samo z IS czy czyscidelkiem. Oczywiscie nie podniecajmy sie az tak tym czyscidlem olka bo jest na poziomie 50% skutecznosci, ale wyprzeda sporo innych producentow gdzie canon ma skutecznosc 30%, a reszta na poziomie niewychodzacym powyzej 9% (moze zapodam ten test gdy go znajde).

Dla mnie na dzien dzisiejszy na polpro body to wygrywa batalie Nikon D300 (przynajmniej na papierze zoabczymy jak bedzie dalej). Ale z ta szybkoscia, z tyloma punktami AF i pomiaru swiatla, tez czyscidlem, LiveView i co najwazniejsze NOWA MATRYCA - ktora wg zapowiedzi bedzie wymiatac. To wg mnie HIT nad HITY i 40D nie zmieni pozycji rynkowej canona na lepsze, olek przez tych dwoch C i N zchodzi znowu w cien, a D300 jak i wczesniejszy D200 bedzie krolowal.

Jak sie sprawdza specyfikacje z papierka to sie okaze. Na razie E510 jest bdb aparacikiem z e swoimi bajerkami, ktore na polu amatorskim i jakosc do ceny SA NAJLEPSZE i canonowcy i nikonowcy niech sobie gadaja.
    Ja jednak poszedlem w strone Canona ze wzgledu na szybkosc i ISO (ale jezeli D300 faktycznie bedzie mial takie wspaniale ISO jak powiadaja to chyba bede zalowal ).
    To co mnie do E510 ciagnelo to bdb obiektywy za przystepna cene, LiveView, czyscidelko i stabilizacja - jednka teraz majac w nikonie procz stabilizacji wszystkei te 3 rzeczy wybral bym zdecydowanie nikona i sadze, ze taka decyzje bezsystemowe osoby beda podejmowac (o ile maja wiecej troche gotowki). Bo w Nikonie nie grzechem bedzie nawet i w kicie focic. A VRy sa juz za psie pieniadze - co Canon usiluje teraz zrobic, ale jego obiektywy nie dorastaja nikonowskim konstrukcja do piet. (mowa o kitowych oczywiscie)

Nikon rozwalil by konkurencje gdyby w cenie 400D/E510 wypuscil to co ma D300 tyle ze z mniejsza matryca, mniejsza szybkoscia na poziomie 3kl/s i bez uszczelnianego korpusu.

Szkoda mi tylko Olka. Bo pomysly zawsze na patenty maja dobre i uzyteczne dla usera, tylko gdyby jeszcze pare rzeczy poprawic i naprawde byl by to system IDEALNY, a szczegolnie szybkosc i szumy (poprawa jest ale to jeszcze nie to - akceptowalny poziom i na tle konkurencji znowu bedzie najbardziej szumny ). A tak zaczyna odstawac bo sam IS rewolucji tutaj nie zrobi.

No nic moze Enext zmieni ten stan co serdecznie rzycze - bo dla kupujacych to same korzysci.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    D200 nie królował... wydaje mi się że chyba żaden model lustra nie zaliczył tylu przypadków zakupu i sprzedaży miesiąc później... na rzecz D70(s) albo 5D...

| OlyJedi Awatar mateuss
    Mieszka w
    Warszawa-Gocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    spokojnie... poczekajmy na testy.. i na tą naszą premierę.

pozdrawiam

The z00m
    Gość
    Tjaaaa... na Alledrogo można u towersa kupić 40D za 4190,00 PLN Gwara PL, a w sklepach internetowych już od 4299,00 PLN.

Cena na starcie dobra.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    40d to konkurencja dla E-3 czy nie bardzo?
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Tjaaaa... na Alledrogo można u towersa kupić 40D za 4190,00 PLN Gwara PL, a w sklepach internetowych już od 4299,00 PLN.

Cena na starcie dobra.
    A co mają czekać aż ludzie zaczną przesiadać się na D300

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    40d to konkurencja dla E-3 czy nie bardzo?
    No można podciągnąć go jako konkurencję dla E510

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Cytat Zamieszczone przez The z00m

Cena na starcie dobra.
    A co mają czekać aż ludzie zaczną przesiadać się na D300
    Przecież od początku było oczywistym, że te dwie puszki będzie dzieliła fosa z forsy Jeszcze przed premierą D300 podawałem LINK do polskiego sklepu, gdzie pucha stała coś koło 4500 zł. Cena została obśmiana przez Radka, a sklep posądzony o napędzanie sobie ruchu Jak się okazało niesłusznie. Tak więc Canon z ceny nie zjechał lecz dobrze się przygotował do walki o semi pro.