Strona 15 z 23 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 227

Wątek: Canon 40d - ma LiveView!

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    po pierwsze EDYTUJ POSTY
    po drugie, WIEMY słyszeliśmy o tych luksusach w canonie.
    było sobie życie

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y
    Szkoda, że jednak Olympus nie jest aż tak spolegliwy i za konfigurację aparatu ze szkłem każe sobie płacić.
    Pozdrówka
    powiesz mi to jak ci sie skonczy gwarancja na obiektyw i kupisz sobie nowa puszke
    pzdr

A co mniej więcej mam Ci powiedzieć ???
    Mogę Ci tylko przesłać pozdrówka

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    The z00m, dziwisz sie? jak nikon nic nie skisil, to dogonil (a w niektorych aspektach przegonil) canona. i to jest sensacja.
    jaka tam sensacja, w przeciągu ostatniego półwiecza to była raczej norma, że Nikon dominował, canon miał po prostu swoje 5 minut i z tego wszystkiego w głowie mu się przewróciła, czego efektem są wydmuszki (350/400D) i ogrzewane kotlety (30D), a także matryce za 8,5k, bo nie wiem jak inaczej nazwać 5D .. a wszystko to w sosie obiektywów klasy 18-55, którymi próbował sztucznie zaniżać cenę swoich zestawów.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    obiektywów klasy 18-55
    to za duże słowo na ten badziew... macałem u znajomego, dramatycznie się tego dotyka, tak samo jak owych "trabantów w wersji II i III". no, ale matryca czyni cuda, więc ludziska łykają jak młode wilki.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Tylko kto robi tym "kitem" - zazwyczaj jednak trzeba go wymienić, mają b.fajnego Tamrona f/2.8...

Kilku moich znajomych ma Canony i nikt nie robi juz kitem :]
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez polek
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    The z00m, dziwisz sie? jak nikon nic nie skisil, to dogonil (a w niektorych aspektach przegonil) canona. i to jest sensacja.
    jaka tam sensacja, w przeciągu ostatniego półwiecza to była raczej norma, że Nikon dominował, canon miał po prostu swoje 5 minut i z tego wszystkiego w głowie mu się przewróciła, czego efektem są wydmuszki (350/400D) i ogrzewane kotlety (30D), a także matryce za 8,5k, bo nie wiem jak inaczej nazwać 5D .. a wszystko to w sosie obiektywów klasy 18-55, którymi próbował sztucznie zaniżać cenę swoich zestawów.

Pozwolę sobie zaryzykować stwierdzenie, że oprócz obiektywu 18-55, za grosze, w sam raz dla początkującego amatora (poczytaj wyniki badań tego obiektywu na www.optyczne.pl, a przekonasz się, że w zakresie 18-30 ten groszowy obiektyw daje całkiem niezłe wyniki) Canon zdołał jednak wyprodukować parę obiektywów niezłej klasy.
    Pozdrówka

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Chcecie wierzyć, czy nie, ale dość powszechnie uznana jest teza, że 80% kupujących 300/350/400D pozostaje przy obiektywie kitowym. Zresztą jaki jest sens kupowania obiektywu kitowego z myślą o jak najszybszej jego wymianie? Jeśli wspominacie o tamronie, to mówmy wtedy, że canon 400D to wydatek rzędu 3,2k (a nie bajer marketingowy). Co do jakości 18-55 to testy można pod poduszkę włożyć, fotografowałem tym obiektywem wiele razy - jedno się zgadza, totalnie do kitu.
    m_o_b_y "Canon zdołał jednak wyprodukować parę obiektywów niezłej klasy." też za 150 zł?
    Jedno jest pewne, od kiedy mam E-1, nie odczułem potrzeby wymiany obiektywu "kitowego" (jeśli tak można nazwać 14-54).

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Chcecie wierzyć, czy nie, ale dość powszechnie uznana jest teza, że 80% kupujących 300/350/400D pozostaje przy obiektywie kitowym. Zresztą jaki jest sens kupowania obiektywu kitowego z myślą o jak najszybszej jego wymianie? Jeśli wspominacie o tamronie, to mówmy wtedy, że canon 400D to wydatek rzędu 3,2k (a nie bajer marketingowy). Co do jakości 18-55 to testy można pod poduszkę włożyć, fotografowałem tym obiektywem wiele razy - jedno się zgadza, totalnie do kitu.
    m_o_b_y "Canon zdołał jednak wyprodukować parę obiektywów niezłej klasy." też za 150 zł?
    Jedno jest pewne, od kiedy mam E-1, nie odczułem potrzeby wymiany obiektywu "kitowego" (jeśli tak można nazwać 14-54).

Nie mam obiektywu 18-55, ale - szczerze mówiąc - byłbym skłonny bardziej wierzyć wymiernym i porównywalnym wynikom badań, niż subiektywnym opiniom poszczególnych osób.
    Obiektywy niezłej klasy Canona - podobnie, jak Olympusa - nie kosztują 150 PLN.
    I nic dziwnego.
    Pozdrówka

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Nie mam obiektywu 18-55, ale - szczerze mówiąc - byłbym skłonny bardziej wierzyć wymiernym i porównywalnym wynikom badań, niż subiektywnym opiniom poszczególnych osób.
    I nic dziwnego.
    Pozdrówka
    Pozwolę się włączyć Miałem Rebela XT z owym kitem. Miałem też kita Olka. Olkowego wspominam raczej dobrze, canonowskiego wręcz przeciwnie. Z taniej optyki Canona można pozazdrościć ceny 1.8/50 - jak ktoś jest w stanie zaakceptować jego budowę to za 65$ ma bardzo przyzwoitą stałkę - niezłe narzędzie do pracy w słabym świetle dowolną puszka Canona, fajne portrety można zrobić i nie tylko. Miałem ten obiektyw, teraz bardziej lubię ZD 50/2 jednak kosztował 5x drożej. Oczywiście to różnica klas - w tym sensie cena olkowego jest uzasadniona, szkoda, że Oly nie ma czegoś taniego i jasnego - nawet z bagnetem z tworzywa. Mocną stroną olkowej optyki jest ZD 14-54 i starszy 40-150 a także ZD 35/3.5 Macro. W Canonie raczej próżno szukać odpowiedników (za takie same pieniądze) - szczególnie tych dwóch pierwszych. Tyle o stosunkowo tanich obiektywach...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek

I nic dziwnego.
    Pozdrówka
    Pozwolę się włączyć Miałem Rebela XT z owym kitem. Miałem też kita Olka. Olkowego wspominam raczej dobrze, canonowskiego wręcz przeciwnie. Z taniej optyki Canona można pozazdrościć ceny 1.8/50 - jak ktoś jest w stanie zaakceptować jego budowę to za 65$ ma bardzo przyzwoitą stałkę - niezłe narzędzie do pracy w słabym świetle dowolną puszka Canona, fajne portrety można zrobić i nie tylko. Miałem ten obiektyw, teraz bardziej lubię ZD 50/2 jednak kosztował 5x drożej. Oczywiście to różnica klas - w tym sensie cena olkowego jest uzasadniona, szkoda, że Oly nie ma czegoś taniego i jasnego - nawet z bagnetem z tworzywa. Mocną stroną olkowej optyki jest ZD 14-54 i starszy 40-150 a także ZD 35/3.5 Macro. W Canonie raczej próżno szukać odpowiedników (za takie same pieniądze) - szczególnie tych dwóch pierwszych. Tyle o stosunkowo tanich obiektywach...

Nie bardzo rozumiem dlaczego miałoby brakować w ofercie Canona odpowiedników takich, czy innych obiektywów innych firm, skoro wybór obejmuje kilkadziesiąt szkieł o zakresie cenowym od 200 PLN do 400 000 PLN i wszelkie możliwe kombinacje ogniskowych, stabilizacji itp.itd.
    Wystarczy zajrzeć na stronę skąpiec.pl, by się o tym przekonać.
    Odpowiedników obiektywu 40-150 jest kilka, podobnie, jak obiektywów o ogniskowej 50 mm, o różnym świetle.
    Do tego dochodzą obiektywy firm trzecich z bagnetem Canona, więc wybór jest więcej, niż wystarczający.
    Pozdrówka