Strona 12 z 23 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 227

Wątek: Canon 40d - ma LiveView!

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    The Zoom:
    nie smuć tylko zapodaj nam coś z 35-100. udowodnij że potrafisz i pokaż nam słynną papierową GO...
    Jeszcze obaj musimy poczekać.

Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    polek:
    momentami niegłupio gadasz...
    Problem w tym, że od tego nie przybędzie e-systemowi klientów. Jak ktoś chce żyć historią to ok. Obaj czekamy na E-3. Chciałbyś by odniósł sukces rynkowy czy poniósł porażkę i skończył jak E-1? Wielu by się cieszyło mogąc go kupić za grosze, ale mogłoby się okazać, że... Ja osobiście wolałbym by E-3 było oferowany za przystępną cenę na starcie, a marketing Olympusa miał na tyle dużo argumentów by skusić produktami Olympusa tych mniej świadomych

Czy ktoś z Was widział w reklamach Olympusa informacje w stylu "mamy najlepszy serwis", "mamy najlepszy system czyszczenia matrycy" itd, itp? Raczej słyszy się lub czyta o stabilizacji matrycy i jej systemie czyszczenia oraz LV... to zostało zneutralizowane przez Canona (w jakimś stopniu) nim Olympus zdążył na tym zarobić

Zobaczymy co tak pokaże Nikon Ostatecznie Fuji też za dużo body nie sprzedaje chociaż cześciej od Olympusa wypuszcza a jednak jakoś przędzie

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    dajcie chłopu bonus na start, coś w stylu tego co miał Johan... będzie łatwiej myśleć o muchach.

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Ostatnio stwierdziłem, że zamiast z durniem dyskutować lepiej go ignorować
    No widzisz, już na mistrzostwa nie pojedziesz, tam trzeba mieć choć odrobinę klasy ...
    Bardzo mnie natomiast zaciekawił ten "świerzak" - to jakiś zwierzak?
    fotomic, proszę z łaski swojej odnieś się do zacytowanego przeze mnie fragmentu The Zooma co do much, to polecam lekturę Łysiaka i mniej dulszczyzny może wtedy będzie ...
    a i jeszcze jedno, dlaczego The Zoom nazywasz mnie jackiem? ja nie chodzę do tych samych kawiarni, co ty
    a poważnie, kto mi w końcu wyjaśni, w jaki sposób marketing Canona wpłynie na przyjemność użytkowania E-3?

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D
    Ale o czym Wy w ogóle dyskutujecie? O obiektywach, które ma może kilkadziesiąt / kilkaset osób na świecie??? Panowie, popatrzcie na to racjonalnie. To tak jakby porównywać marki samochodów po tym, kto ma w ofercie dłuższego ... To nie ma sensu.

Jeżeli ktoś kupi E-3 to na pewno nie dlatego, że istnieje taki obiektyw w ofercie ... (dla mnie taki ZD300 jest równie "papierowy" jak E-X ... ) Prawda jest taka, że E-X jest dla semi-profi, a mało kto z tej grupy odbiorców może sobie pozwolić wyłożyć tyle forsy na jeden tylko obiektyw ... W przypadku E-X / D200/ 40D mówmy o rozsądnych szkłach - a tych porównując na papierze - Olek ma w porównaniu do Czajnika śmiesznie mało ...

Tu chyba dotknąłeś sedna sprawy: Olek ma chyba wszystkiego 15 szkieł, a Canon kilkadziesiąt, nie mówiąc o szkłach z bagnetem Canona firm trzecich, których dochodzi ponad 2 razy tyle.
    Canon jest liderem rynku foto, a Olympus firmą niszową i żadne złośliwości, ani pieniactwo tego faktu nie są w stanie zmienić.
    Olek ma mocną pozycję w swojej niszy i chwała mu za to i na tym całą awanturę wypada zakończyć, zanim się niektórzy koledzy doszczętnie poobrażają i obrzucą karczemnymi obelgami i wyzwiskami.
    Pozdrówka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y

Tu chyba dotknąłeś sedna sprawy: Olek ma chyba wszystkiego 15 szkieł, a Canon kilkadziesiąt, nie mówiąc o szkłach z bagnetem Canona firm trzecich, których dochodzi ponad 2 razy tyle.
    Canon jest liderem rynku foto, a Olympus firmą niszową i żadne złośliwości, ani pieniactwo tego faktu nie są w stanie zmienić.
    Olek ma mocną pozycję w swojej niszy i chwała mu za to i na tym całą awanturę wypada zakończyć, zanim się niektórzy koledzy doszczętnie poobrażają i obrzucą karczemnymi obelgami i wyzwiskami.
    Pozdrówka
    A jak tam eLki Canona? Kupiłeś jakąś czy bawisz się w totolotka z Sigmami?

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    moby, właśnie co tam podczepiłeś pod 30-tke ??
    pzdr
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ludziska! Bierta aparaty jakie macie i róbta zdjęcia. Marzy mi się, by tak zaciekłe polemiki miały miejsce w dziale ocena zdjęć. Wszystkim nam wyszłoby to na dobre. Ja od gadanie i czytania o sprzęcie nie robię lepszych zdjęć. Ale oglądając foty i czytając opinie o nich zwyczajnie się uczę.

Pozdrawiam wszystkich. Canonowców, Nikonowców, Pentaksiarzy, Soniaczy i itp., itd.

Dobrej nocy Wam życzę.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Rafał - dzięki za pozdrowienia.
    Wreszcie jakiśgłos rozsądku...
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tomek s
    pzdr

Na razie, po zwróceniu dwóch 17-40L, mam 24-105 L IS, który na Żytniej skonfigurowali mi z aparatem i jest OK.
    Oprócz tego mam taniutką 50-tkę f 1.8 i zastanawiam się nad jakimś tele, ale na razie mój obiektyw podstawowy udaje "minitele".
    Koszmarnie drogie są filtry 77 mm, za nowego polarka zapłaciłem w Allegro 410 PLN plus koszt dostawy, a i tak to była jedna z najtańszych ofert.
    Gwoli ścisłości muszę jednak dodać, że to był B+W MRC.
    Pozdrówka

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y
    Cytat Zamieszczone przez tomek s
    pzdr

Na razie, po zwróceniu dwóch 17-40L, mam 24-105 L IS, który na Żytniej skonfigurowali mi z aparatem i jest OK.
    Zwróceniu dwóch... skonfigurowali na Żytniej...

Masakra
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.