Strona 11 z 23 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 227

Wątek: Canon 40d - ma LiveView!

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    polek... dobrze piszasz, ale to, ze ja wiem, Ty wiesz, zoom wie, ze np czyszczałka w canonie jest taka jaka jest, a stabilizacja w tych słoikach to tylko chwyt... tak samo z tym sloganem...

Wiemy to, wie to duża część świadomych uzytkowników (nie tylko naszego systemu), ale co z tego jak firmy musza na czymś zarabiać... a świadomi użytkownicy to tylko czesć klienteli... reszta patrzy na naklejki, cyferki i słucha sprzedawców.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Grizz a powiem mi, czy jeśli byśmy zostali w Polsce dwóch z E-1/E-3, to czułbyś się gorzej ze świadomością, że 80% reporterów używa Canona ??? Więcej, czy już dzisiaj twój E-1 jest gorszy w użytkowaniu, dlatego że canon wypuścił pseudo-czyszczałkę, uszczelnił dwie klapki i dodał IS do dwóch mydelniczek? O firmę bym się również nie martwił, bo Olympus zarobi na e-410 i e-510. Weź przykład 30D. zebrał rynkowo w **** solidnie od Nikosia D80, podobnie jak i od D200 (wyniki sprzedaży w 2006 r.). Nie sądzę więc, by 1Ds M III i 40D rozwaliły rynek. Wyjdzie E-3 to się go kupi i będzie się robiło zdjęcia a Canona niech nawet 80% talibów w Afganistanie ma (+ The Zoom oczywiście), dla mnie to bez różnicy.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez polek
    Grizz a powiem mi, czy jeśli byśmy zostali w Polsce dwóch z E-1/E-3, to czułbyś się gorzej ze świadomością, że 80% reporterów używa Canona ??? Więcej, czy już dzisiaj twój E-1 jest gorszy w użytkowaniu, dlatego że canon wypuścił pseudo-czyszczałkę, uszczelnił dwie klapki i dodał IS do dwóch mydelniczek?
    Ja nie - jak pisałem mi to nie przeszkadza... zwłaszcza, ze widze jakie ludzie mają przeboje z canonem... a Dziadka nie będę zastępował jeszcze min. rok... 50-200swd pierwsze musi wskoczyć...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Hihi, dodam swoje małe OT.
    I grizz i polek i The z00m piszecie to samo, ale wnioski zupełna skrajność. Osobiście skłaniam się do opinii jednak Grizz i polek, ale najlepiej moje zdanie wyraził magus w swojej opinii w innym tu wątku. Poczytajcie. Warto. Nie będziecie się tak podniecać. Jak i tak doczekam się raczej E510, choć może i kiedyś E-P1 też .
    PS
    Wiecie !! To że tego systemu może nie być za kilka lat, jakoś zupełnie mnie nie rusza. Ważne ze jest teraz. A konkurencja tylko na dobre nam wyjdzie. Grunt nie słuchać trolii z obozu żółtych czy białych.... Mieć swoje zdanie i robić swoje zdjęcia....i tyle
    /*...................*/
    /* ...........................*/

The z00m
    Gość
    Widzisz The Zoom masz dwa E-1 a nie bardzo potrafisz docenić, to co daje ci system 4/3. Dowcip o zapowietrzaniu marny, a co gorsza z lat 70-tych, a wiec z czasów, kiedy nie byłeś jeszcze w planie pięcioletnim
    Kilka uwag:
    "Czy wiesz, że na ostatnich mistrzostwach świata w piłce nożnej 80% profesjonalnych fotografów używała sprzętu Canona?""
    i kogo to interesuje, wybierasz się na mistrzostwa świata jako reporter? bo ja nie Zresztą tak samo mnie to interesuje, jak przeciętny figo-fago - sympatyzujesz z figo, czy z fago Żal mi ciebie, bo jesteś na najlepszej drodze, by żreć g ... - miliardy much nie mogą się przecież mylić

"Problem w tym, że nie sądzę byś kupił E-3 jeśli będzie kosztował 7-8k"
    tu się mylisz, jestem przygotowany na kwotę do 7k, koszty zmiany systemu są większe. Zresztą co, mam 14-54 wymienić na denko od musztardy z IS-em?
    Widzę, żeś świerzak na miarę jacka2004. Szykuje się kolejny inteligentny e-systemowiec

Po raz ostatni postaram się Ci coś nakreślić chociaż nie spodziewam się, że zrozumiesz. BEZ ZNACZENIA Z MARKETINGOWEGO PUNKTU WIDZENIA jest fakt, że:
    1) ...system czyszczenia matrycy Canona jest mniej wydajny od naszego
    2) ...IS dodawany do najtańszych kitów Canona nie poprawi ich optycznych parametrów
    3) ...profesjonalni fotografowie to ułamek klientów Canona
    4) ...LV z E-3 będzie bardziej funkcjonalny
    ...ponieważ... DLA POTRZEB MARKENTINGU NAJISTOTNIEJSZE JEST, ŻE PUSZKI CANONA TE FUNKCJE MAJĄ. I mało obeznany człowiek, który będzie chciał kupić sobie nową puszkę sięgnie po Canona ponieważ (czytaj wyżej). Jak do tego sięgnie po cropy sropy i inne mega testy to mu wyjdzie, że kupując body Canona dotchnie nieba. Uwierzy w to co skutecznie marketing Canona mu szepce w ucho... "U can..."

Od takiego pierniczenia jak Twoje klientów e-systemowi nie przybędzie. Gdybyś uważnie jacku czytał forum zrozumiałbyś z postów Radka czym dla e-systemu był LV, czyszczenie matrycy i stabilizacja matrycy. Wówczas zrozumiałbyś jakie problemy będzie miał marketing Olympusa. Będzie trudniej i oby nie za trudno.

Zamiast z Tobą dyskutować poczekam na październik/listopad i ewentualne TWOJE zdjęcia z E-3 Ostatnio stwierdziłem, że zamiast z durniem dyskutować lepiej go ignorować

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    The Zoom:
    nie smuć tylko zapodaj nam coś z 35-100. udowodnij że potrafisz i pokaż nam słynną papierową GO...

polek:
    momentami niegłupio gadasz...

p.s. a na fotopolis jest też inny ciekawy link: http://fotopolis.pl/index.php?ztyg=1

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Widzisz The Zoom masz dwa E-1 a nie bardzo potrafisz docenić, to co daje ci system 4/3. Dowcip o zapowietrzaniu marny, a co gorsza z lat 70-tych, a wiec z czasów, kiedy nie byłeś jeszcze w planie pięcioletnim
    Kilka uwag:
    "Czy wiesz, że na ostatnich mistrzostwach świata w piłce nożnej 80% profesjonalnych fotografów używała sprzętu Canona?""
    i kogo to interesuje, wybierasz się na mistrzostwa świata jako reporter? bo ja nie Zresztą tak samo mnie to interesuje, jak przeciętny figo-fago - sympatyzujesz z figo, czy z fago Żal mi ciebie, bo jesteś na najlepszej drodze, by żreć g ... - miliardy much nie mogą się przecież mylić

"Problem w tym, że nie sądzę byś kupił E-3 jeśli będzie kosztował 7-8k"
    tu się mylisz, jestem przygotowany na kwotę do 7k, koszty zmiany systemu są większe. Zresztą co, mam 14-54 wymienić na denko od musztardy z IS-em?

I tak, drogi przyjacielu, udało Ci się sprowadzić poziom polemiki do poziomu much żerujących na odchodach.
    Nie wiem, jak admin, ale ja bym Ci tego osiągnęcia raczej specjalnie nie gratulował.
    Sprowadzanie technicznej w końcu dyskusji do poziomu odchodów, niestety nie świadczy zbyt dobrze ani o Twojej kulturze osobistej, ani o Twoim zaawansowaniu merytorycznym.
    Pozdrówka

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    polek, ostrzegam, narazie bez konsekwencji, drugiego razu nie będzie.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    OKi...

ostatnie ostrzeżenie...

Następne będą z wpisem do akt.