Rybacy lekko nie mają.
Ale w sieciach pustawo![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Właśnie też zwróciłem uwagę że sieci ciągnęli z wysiłkiem a efektów nie widać...
Ciekawe łodzie mają. Pływak umocowany po jednej stronie łodzi na końcach poprzecznych drągów stabilizuje przechyły a podłużny drąg umocowany na ich przeciwległych końcach usztywnia konstrukcję. Zastanawiam się tylko czy sieci się o te wystające elementy nie zaczepiają.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Marku, byłem kiedyś (jakieś 50 lat temu) na kutrze połowowym w Łebie. To był taki kuter co nie miał elektrycznej wciągarki, tylko chłopcy ciągnęli ręcznie. To naprawdę cieżka robota, a ryb było mało. Dorsz, trochę śledzia i jakieś ryby co nie znałem ich nazwy.
A na zdjęciu w wątku to też pewnie tak było, a sieć obciążona kamieniami - no tak mi to wygląda, zdjęcie PB070816.
No chyba, że to plastikowe pływaki![]()
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Ciężka praca, tego dnia połów był mizerny, dużo drobnicy i tylko kilka większych sztuk. Pływaki w sieciach są plastikowe, a niektóre drewniane.
2176. Spacerkiem po plaży nad Kanałem Mozambickim
2177.
2178. Krab zjawa (Ocypode)
2179. Kruk srokaty
2180. Sympatyczny towarzysz podczas spaceru
Towarzysz spaceru leżący na piasku wygląda naprawdę sympatycznie, ustawia uszy i zerka w lewo. Niezła fotka.
TJ.
Ostatnie - bajka![]()
A mi bardziej te w dziennym świetle odpowiadają - pozwalają lepiej przyjrzeć się tym wspaniałym drzewom.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)