Tylko pozazdrościć! Domyślam się że bliskie spotkanie z tymi niesamowitymi małpami robiło wielkie wrażenie.
Tylko pozazdrościć! Domyślam się że bliskie spotkanie z tymi niesamowitymi małpami robiło wielkie wrażenie.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Wspaniałe zdjęcia wspaniałych goryli.. moje marzenie... Ale chodzenie po górach już nie
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
W osadzie Ludu Batwa. Pigmeje, bo tak dawniej ich nazywano zostali zmuszeni do opuszczenia swoich terenów łowieckich w Lesie Bwindi. Powstał tam park narodowy chroniący cały ekosystem. Nie mieli tytułu do tej ziemi, więc żadnych odszkodowań nie otrzymali. Zamieszkują blisko wiosek Ludu Bantu.
1974.
1975.
1976.
1977.
1978.
1979.
1980.
1981.
Dzięki za kolejny odcinek. Potrafisz pięknie pokazywać i przyrodę i ludzi.
Pozdrawiam!
Miło to czytać, dzięki bardzo!
Jezioro Bunyonyi tłumacząc dosłownie na nasze, to miejsce występowania wielu małych ptaszkówJest to też jedno z nielicznych miejsc wolnych od hipopotamów, krokodyli, pijawek i innych szkodliwych dla człowieka organizmów, tak więc kąpiel w jeziorze jak najbardziej dozwolona
Małe ptaszki
1982. Wikłacz czarnogłowy
1983. Wikłacz czarny
1984. Muchołówka błotna
1985. Mniszka srokata
1986. Rybaczek srokaty
1987. Złotokos
1988. Nektarnik ozdobny
1989. Nektarnik zielonogłowy
1990. Nektarnik brązowy
1991. Jaskółka abisyńska
Ostatnio edytowane przez lisiajamka1 ; 11.09.25 o 17:13
Bajkowe, piękne zdjęcia, piękne ptaki![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ale różnorodność gatunków, piękności, brawo!
Ptaszki rewelacyjne. Szczególnie nektarniki i jaskółka abisyńska wzbudziły mój podziw. Wspaniały kadr nektarnika zielonogłowego.
Pozdrawiam!
Dziękuję bardzo!
Jeszcze jeden ptak znad jeziora Bunyonyi - koronnik szary. Widnieje on na fladze i w godle Ugandy.
1992.
1993.
1994.