Tajemniczy jesteś.
To pewnie wybrałeś się autem , i przeprawiłeś się promem.
Tajemniczy jesteś.
To pewnie wybrałeś się autem , i przeprawiłeś się promem.
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Piękna wyspa dla twardych ludzi.
I zdjęcia rewelacja. Lubię taką przyrodę.
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Pisałem to odnośnie historii wyspy Islandiii której wiek szacowany jest na 16-18 mln lat. Fajnie, że się podoba
Żadna tajemnica, oglądam oferty biur podróży i jak coś pasuje, to się wybieram
Dzięki dzięki!
1838. Jeden z wielu wodospadów fiordu Rejdarfiordur
1839. Rjukandafoss
1840. Nykurshylfoss
1841.
1842. Przez stulecia została wyhodowana na wyspie rasa konia - koń islandzki, trochę mniejszy od większości swoich kuzynów. Jest to jedyna rasa jaką można zobaczyć na Islandii, nie można sprowadzać żadnych koni na wyspę, a wywieziony z kraju już nigdy nie może do niego powrócić.
1843.
1844.
Podoba mi się focia 1841.
Faktycznie góra na 1841 bardzo monumentalna. Aczkolwiek krawędzie między zboczem i niebem wyglądają trochę sztucznie (podobnie jak linia horyzontu na 1242). Chyba to skutek obróbki w komputerze.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Faktycznie wczoraj nie zwróciłem w nocy na to uwagi. Zapewne autor "ciągnął" niebo założoną maską i nie zmiękczył lub nie wtopił jej krawędzi.
Na 1844 nie było problemu z niebem więc tam tego "efektu" nie ma.
Owszem fajnie by było z lepiej dopracowaną krawędzią góry, ale i tak focha mi się podoba.![]()
..i tak wróciliśmy do kraju:
1843 - piękna ta grzywa. Zdjęcie super
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Koledzy, macie całkowitą rację, przeholowałem z obróbkąMam nadzieję, że kolejne foty będą ciut lepsze
...Nie pytaj mnie...
Tak, wiatr zrobił swojeDzięki!
1845. Diamentowa plaża
1846.
1847.
1848.
1849.
1850.