Najbardziej zaintrygowały mnie nr 6 i 9. Fajnie się tu zagląda![]()
Najbardziej zaintrygowały mnie nr 6 i 9. Fajnie się tu zagląda![]()
Fajna wrzutka, warto było zajrzeć![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
kawał historii chrześcijańskiej religii
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Przepiękne formacje skalne, wąwóz Siq robi wrażenie, Petra i okolice również.
Piękny kraj.
Pozdrawiam
Ciąg dalszy bliskowschodniej wycieczkiBosra w Syrii (tej przedwojennej) słynie z ruin rzymskich monumentalnych budowli z III w. wykonanych z miejscowego kamienia wulkanicznego - bazaltu. Część zabytków została zagospodarowana przez okoliczną ludność
![]()
Ua, zazdroszę*tej Syrii... To fotki sprzed ten rozróby która tam trwa?
Konik fajnie ozdobiony![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Planowałem kiedyś dawno temu wyjazd do Syrii. Lecz nie wyszło nic z tego. A szkoda.
Ładne zdjęcia. Podobają mi się takie miejsca.
Tak przedwojenne
Kawka w Bagdad Cafe i kolejne ruinyPalmyra miasto na ważnym szlaku przez Pustynię Syryjską. To co zostało z dawnej świetności to Decumanus Maximus (starożytne miasta często były zakładane na wzór rzymskich obozów wojskowych, dwie krzyżujące się drogi Cardo Maximus płn-płd z Decumanus Maximus wsch-zach, na skrzyżowaniu stał Tetrapylon) z kolumnadą gdzie na konsolach stały posągi znamienitych obywateli, miedzy innymi najlepszych przewodników karawan. Świątynia Baala boga burz i deszczu, gdzie w najważniejsze święta pędzone kamiennym korytarzem zwierzęta w tym najokazalszy byk, obsypywane kwiatami, polewane winem przez zgromadzoną gawiedź kończyły swój los na ołtarzu ofiarnym.
Ostatnio edytowane przez lisiajamka1 ; 18.03.14 o 17:32
Cudowne klimaty. Uwielbiam tę surową estetykę ruin porzuconych gdzieś na pustyni...