Rezerwat z widokiem na wieżowceKolejne ciekawe miejsce.
Rezerwat z widokiem na wieżowceKolejne ciekawe miejsce.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Tych ciekawych miejsc tam nie brakuje, tylko czasuDzięki za komentarz.
Kolejna dzielnica Buenos Aires - La Boca
Zamieszkiwana była przez biedniejszą część społeczności miasta. Większość z nich pracowała w pobliskim porcie. Domy stawiane były z wykorzystaniem materiałów po budowie statków, a do ich malowania używano resztek farb ze stoczni. Dziś jej najbardziej barwny fragment oblegany jest przez turystów
1086.
1087.
1088.
1089.
1090.
1091.
1092.Mniej kolorowy jej fragment
1089 to tango oczywiście ?![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jedna figura z tangaKażdy może zrobić sobie takie zdjęcie, panie czekają i zapraszają
1093. El Ateneo Grand Splendid w Buenos Aires. Wybudowany w 1919 r na 1050 miejsc teatr, od 2000 roku zamienił się w piękną księgarnię
1094. Fresk włoskiego artysty Nazareno Orlandi
1095. Na scenie kawiarnia
Wszystkie mi się podobają, a najbardziej1088 i 1089. Kolory, folklor, atmosfera, klimat.
TJ
Miło
Poranna kawa w Cafe Tortoni (Buenos Aires) Poranna, bo później trzeba trochę odstać w kolejceTu się spotykała XIX-wieczna elita Buenos.
1096.
1097.
1098. Sympatyczny kelner oprowadził po sekretnych zakamarkach kawiarni
1099.
1100. @kon nasi tam byli
To jak byłeś w tak wytwornym lokalu, to ja zapytowywuję czy będzie ten słynny stek ?![]()
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Piękna architektura teatru - biblioteki oraz cafe Tortoni. Pewnie robisz notatki z podróży bo praktycznie każde zdjęcie dokładnie opisane ( ja bym pisał bo na pewno bym nie zapamiętał )
Jacek