Przystanek w Puerto Guadal, pobuszowałem trochę na ryneczku
1068.Rudosterka krótkodzioba
1069.
1070.
1071. Ibis płowy
Przystanek w Puerto Guadal, pobuszowałem trochę na ryneczku
1068.Rudosterka krótkodzioba
1069.
1070.
1071. Ibis płowy
Ibis super. Miałem kiedyś okazję je fotografować na Fuertaventurze (inne gatunki) - piękne ptaki.
Piękne miejsce, piękne zdjęcia. To ostatnie jakoś szczególnie mi leży.
1073 - Od razu mi się skojarzyło z "naszą" sosną na Sokolicy![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dzięki
Sosna na Sokolicy piękniejsza i słynniejsza
1074.Comodoro Rivadavia mój ostatni przystanek na patagońskim szlaku
1075.
1076.
1077. Pomnik Polonii Argentyńskiej
Polscy emigranci przybyli na początku dwudziestolecia międzywojennego i pracowali głównie przy wydobyciu ropy naftowej. Już w 1922 r w Comodoro Rivadavia powstało Polskie Towarzystwo - Dom Polski
Nasi są wszędzie.
Świetna relacja. Na 1074 figurki ludzi uświadamiają wielkość zbocza za zatoką.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Już przy Twojej relacji fotograficznej sprzed kilku lat do Kenii pisałem, że na mojej półce z książkami zacne miejsce zajął by album fotograficzny z tamtej podrózy. Dzisiaj zacne miejsce zajęło by wiele albumów z Twoich licznych podróży. Dlatego, że wszystkie podróże dokumentowałeś fantastycznymi zdjęciami. Byłem i jestem nimi zauroczony. Wracam do propozycji ich publikacji. Ja pewnie już nie zdążę się nacieszyć ich przeglądaniem ale dla bardzo wielu młodszych była by to duża frajda. Na półce znalazło by sie rówież wydawnictwo fotograficzne z ptakami. Napisze wprost dla mnie jesteś mistrzem.
@DzejPi No nie wiem, co mam napisaćStrasznie mi miło! Dzięki bardzo
Rezerwat przyrodniczy o obszarze 350ha w Buenos Aires. Położony blisko dzielnicy Puerto Madero u ujścia Rio de la Plata.
1078.
1079. Łabędzie czarnoszyje
1080. Odpoczynek w rezerwacie z obowiązkową yerbą
1081.
1082.
1083. Prawdopodobnie dzięcioł czarnoczelny
1084. Gniazdo os camoati
1085. Kwiat drzewa ceiba