Rewelacja. Super są te rysunki.
Czytałem że w pobliżu jest jakaś prywatna kopalnia która zniszczyła część tych rysunków. Jak przelatywałeś nad nimi widziałeś może jakąś kopalnie w pobliżu tego płaskowyżu ?
Rewelacja. Super są te rysunki.
Czytałem że w pobliżu jest jakaś prywatna kopalnia która zniszczyła część tych rysunków. Jak przelatywałeś nad nimi widziałeś może jakąś kopalnie w pobliżu tego płaskowyżu ?
Aha. Tak tylko pytałem, bo czytałem kilka tygodni temu o tym.
Taka jak dziś ponura niedziela sprzyja nadrabianiu zaległości. Świetna dawka "National Geographic". Z wielką ciekawością tu zaglądam i nigdy się nie zawiodłem. Pozdrawiam
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Jak za każdym razem w tym wątku świetne, ciekawe zdjęcia.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Jedziemypanamericaną wzdłuż Pacyfiku. Po drodze ciężko pracujący przy wyciąganiu wodorostów, które to koncerny kosmetyczne przerobią na maseczki, szampony tudzież inne kosmetyki.
Ładne zdjęcia .
Ciężarówka na tle gór i ostatnie, zachód słońca. Superowe![]()
Zawsze myślałem, że wodorosty wyciąga się z łodzi... ciężki jest los "poławiaczy" wodorostów ...
E5 + parę standardowych drobiazgów...
Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Piękne gatunki, najbardziej podoba mi się rybitwa wąsata z przedostatniego zdjęcia, śliczny ptak.
Widok zapierający dech w piersiach. Podobnie jak koronax, czytałem o zniszczeniu części geoglifów przez samochody ciężarowe, które wywoziły dolomit z kopalni.
Bardzo ciekawe kadry z wodorostami.
Pozdrawiam
Trochę inny jest tamten świat i troche inna fauna jego. Fajne zdjęcia.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro