Odymiasz je czymś, że tak posłusznie pozują czy masz sposób na takie powiększenia z odległości niebudzącej niepokoju owadów?
Odymiasz je czymś, że tak posłusznie pozują czy masz sposób na takie powiększenia z odległości niebudzącej niepokoju owadów?
This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!
Lisiajamka1, mieszkasz na Podlasiu, takie piękne ono jest, a Ty robale pokazujesz.
Najważniejsza jest historia.
"Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
Owad piękny, technicznie też bez zarzutu, ale wolałbym inny kadr. Taki kojarzy mi się z owadem na szpilce w gablocie muzealnej...
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Dzięki
Nie, nie odymiam, nie mrożę i co tam jeszcze...Wszystkie zdjęcia z podchodu i tyle
Trzydzieści lat temu przemierzałem Podlasie wzdłuż i wszerz, teraz makrofotografia ogródkowa to dla mnie największa frajda i odpoczynek
Dziś spróbowałem innego ujęcia, ale czy lepiej?![]()
331. Drogosz żałobny
No i po co po krzakach się włóczyć?
Obniż kolego poziom, bo mi się smutno robi patrząc na to co przyniosłem ostatnio![]()
Jak na mój gust kadr 331 zdecydowanie ciekawszy. Oprócz takiego spróbowałbym jeszcze innych kątów podejścia - w porównaniu z 331 nieco bardziej od przodu i od góry, z puszczeniem głębi ostrości po oku i krawędzi skrzydełka. Ale czy efekt byłby lepszy niż na 331 - trudno powiedzieć. Jeśli model nie ucieka robię kadry z kilku stron i wybieram najciekawsze na monitorze - ale często mam trudniości z decyzją który lepszy.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Kiedy będą motylki ???![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.