Kolejna dawka Kambodży pochłonięta. Dodam że z przyjemnością i radością,
Kolejna dawka Kambodży pochłonięta. Dodam że z przyjemnością i radością,
The question is: What is a Mahna Mahna?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Tematy kulinarne z bardziej egzotycznych miejsc zawsze intrygują, chociażby przez fakt spożywania czegoś, na co my byśmy nigdy nie spojrzeli.
Tak patrzę na te stoiska gdzie oprawiają ryby. Wygląda jakby na jakichś matach lub płachtach mieli je rozłożone. Ciekawe czy to po to by po zakończeniu sprzedaży sprzątnąć po sobie, czy nie przejmują się tymi odpadkami. Niedaleko mnie jest targowisko i nasi europejscy sprzedawcy zostawiają po sobie syf, dopiero później jakaś ekipa przychodzi pozbierać kartony, papiery, woreczki, zgniłe owoce itp.
The question is, who cares?
Dzięki za kolejną wspaniałą relację. Pozdrawiam Was serdeczniedo zobaczenia
Świetne foto i relacja.
Dzięki.
Pozdrawiam.
E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM
Dzięki, że kontynuujesz ten arcyciekawy wątek!
Buszowanie na tych stronach i to wielokrotne sprawia mi i moim wnukom wielką frajdę.
Cieplutko Was pozdrawiam.
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Dziękuję i również pozdrawiam.
Targowisko, to nie tylko ryby, chociaż te są najtańsze. Na wielu stoiskach znajdziemy bardziej egzotyczne towary.
Zabijane przez odcięcie głowy i patroszone na miejscu żaby.
792.
Za niższą cenę kupimy "mniej świeże", bo wcześniej oskórowane i powiązane trawą po kilka sztuk.
793.
Dużym wzięciem cieszą się przepiórki, smażone na głębokim tłuszczu zjadane są w całości.
794.
Czapla to pospolity ptak w polu i na stole.
795.
Żółwie cenione są w khmerskiej kuchni, jest to stosunkowo drogie mięso.
796.
I oczywiście dorodne węże
797.
oskórowane z odciętymi głowami.
798.
I jeszcze raz czaple, zawsze na ich widok zastanawiałem się, co jest w ich smaku, że opłaca się je zabijać dla garstki mięsa. Niestety nie dowiedziałem się tego od tubylców.
799.
Zadaszoną halą targową mogą się poszczycić tylko duże miasta, w takich miejscach znajduje się jadłodajnia i sprzedawane jest mięso.
800.
Wieprzowina to mięso dla bogatszych mieszkańców.
801.
Po rybach najpopularniejszy jest drób, wciąż hodowany na wolnym wybiegu.
802.
cdn.
E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM