Wreszciedoczekałem się kontynuacji niezmiernie ciekawego wątku. Zdjęcia z zarzucaniem sieci najbardziej
![]()
Wreszciedoczekałem się kontynuacji niezmiernie ciekawego wątku. Zdjęcia z zarzucaniem sieci najbardziej
![]()
Bardzo ciekawie się ogląda. Zdjęcia z siecią też uważam, iż są najlepsze.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
świetne kadry z sieciami i generalnie cała opowieść bardzo ciekawa, zazdroszczę doznańpzdr
Super foto i kadry znakomite. Szczególnie te dwa pierwsze z połowu siecią.
Pozdrawiam Was Muminki serdecznie![]()
Super, że znowu nadajesz i to świetnie jak wcześniej, a San Francisco Bridge prawie jak Golden Gate Bridge![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Świetna relacja, świetne zdjęcia, Pozdrawiam....
E5 + parę standardowych drobiazgów...
Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Fotka przewoźnika oczekującego robi wrażenie. Jest szczera, bez ogródek, ozdóbek, akompaniujących chórków, forszlagów i trąbek. Po prostu - taki los.
Pzdr, TJ
Dziękuję.
W mieście działa kilka targowisk, znajdziemy je na obrzeżach i w samym centrum Battambang.
Odwiedzamy większość z nich, przy okazji poznajemy okolicę.
Jesteśmy w pewnym sensie atrakcją dla tubylców.
777.
Grudzień to pora zbioru między innymi papryki, w tym czasie jest szczególnie aromatyczna.
Suszy się ją na słońcu, jest to najostrzejsza odmiana uprawiana w tym kraju, bardzo popularna w khmerskiej kuchni.
Stojąc nawet kilka metrów dalej, piekły nas oczy i nos, kobieta mieszająca paprykę jest z pewnością uodporniona na jej działanie, chociaż stosując proste narzędzie, unikała kontaktu ze skórą.
778.
Do posiłku dostajemy najczęściej jedną sztukę.
779.
Przy drodze spotkamy sprzedawców, coraz bardziej popularnych, napojów gazowanych. Nie kupimy ich razem z butelką, zawsze przelewane są do foliowych woreczków i wypijane przez słomkę. Taki woreczek jest bardzo wygodny, wszyscy wieszają go na kierownicy.
780.
Zaraz obok kupimy chrupiace przekąski. Te są najsmaczniejsze, od góry konik polny, następnie poczwarka jedwabnika morwowego i świerszcz. Wszystko bezpieczne, smażone na głębokim oleju.
781.
W końcu trafiamy na targowisko.
Pierwsze co mnie zainteresowało, to gofrownica. Wkłada się ją do piecyka opalanego węglem drzewnym. Gotowe gofry nie przypominają w smaku tych, jakie znamy.
782.
Pierwsze odwiedzamy stoiska owocowe, trzeba się posilić. Takie pojedyncze stoiska z dużą ilością różnych owoców są rzadkością.
Najsmaczniejsze i jednocześnie najdroższe są mangostany, kilogram kosztuje 3$, trzeba je zjeść w tym samym dniu, ponieważ bardzo szybko się psują. Na zdjęciu, to te brązowe, jeszcze nierozpakowane w workach i po lewej stronie na straganie. Są soczyste, słodkie i bardzo aromatyczne.
783.
Większe targowiska często podzielone są na działy: rybne, mięsne, warzywne itd.
Dział rybny.
Czynny bardzo krótko, ryby sprzedają się dosłownie w dwie godziny, podobnie jak inne mięsa. Wszyscy starają się zrobić zakupy jeszcze przed upałem.
784.
Ryby najczęściej rozbierane są na miejscu.
785.
Wiele gatunków drobnych ryb możemy spotkać w naszych akwariach, np. długonosy cierniste.
786.
Bardzo ceniony jest węgorz.
787.
Z większych gatunków surowych ryb, robiona jest pasta. W postaci małych kulek, znajdziemy ją w wielu rodzajach zup.
Liście lotosu służą jako opakowanie.
788.
Ta sama pasta robiona jest na wiele sposobów z różnymi przyprawami.
789.
Bardzo popularne są ryby suszone na słońcu. Sprasowane i w ten sposób zapakowane, mogą leżeć nawet kilka miesięcy.
790.
Solone z nalotem pleśni i kiszone w różnych zalewach mają bardzo intensywny zapach, niekoniecznie przyjemny.
791.
cdn.
Świetne zdjęcia i ciekawe komentarze. Przyjemnie się ogląda.