Dodali ZERO powłoki.
Cena: 63,000 JPY czyli około 2150 zł
Dodali ZERO powłoki.
Cena: 63,000 JPY czyli około 2150 zł
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 30.01.13 o 07:57
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
A to w dolarach:
Estimated Street Price: $549.99
Piękna cena w porównaniu do poprzedniej wersji
Źródło: http://www.43rumors.com/olympus-75-300mm-ii-mft-lens-officially-announced/
Dostępność: Marzec 2013
U nas ta cena pewnie raczej jak 2000zł będzie wyglądała. Ale to i tak wielki postęp. Zastanawiałem się właśnie ostatnio czy na wiosnę jednak czegoś dłuższego do mikro nie kupić.
Do tej pory skłaniałem się raczej do panasa 100-300. Teraz na pewno poczekam na testy.
Teraz trzeba wymyślić jak wyjaśnić kobiecie, że oprócz 45-150 koniecznie potrzeba 75-300![]()
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Dla mnie pretekstem do zakupu pewnie będzie air show, ale i tak nad wyjaśnieniem powodu nabycia kolejnego szkiełka też będę musiał trochę popracować![]()
Ech... musisz wymyślić konieczność kupna bardzo drogiego obiektyw, za powiedzmy 6000-8000 zł. Oczywiście będzie sprzeciw ze strony kobity. Wtedy krok po kroku dążysz do kompromisu, którym jest zakup 75-300. I obie strony zadowolone - Ty masz obiektyw a kobita, że nie wydałeś tyle pieniędzy tylko kupiłeś "tani" obiektyw.
Dobrze jest też wcześniej pozwolić jej na kupno czegoś droższego dla siebie. To działa na zasadzie poczucia winy - ona sobie kupiła np. droższą torebkę, będzie miała mniejszy sprzeciw wewnętrzny żebyś Ty kupił coś dla siebie :P
A co do samego obiektywu, ja go nie kupię, bo dla mnie za długi, za ciemny i bez stabilizacjiAle jak pisałem w innym wątku, każdy nowy obiektyw w systemie to dodatkowy + dla samego systemu.
byłoby to możliwe żeby 75-300 II kosztował taniej niż Panasonicowy 100-300? aż trudno uwierzyć![]()
E tam ,jak zobaczy nowe szkiełko to pewnie zapyta ,nowy? bo takiego długiego to chyba nie miałeś,a ja na to: jak to przecież mam taki od dawna![]()
![]()
![]()