Super podróż, zazdroszczę. Masz może więcej zdjęć? Chętnie obejrzałbym jeszcze klika.
Super podróż, zazdroszczę. Masz może więcej zdjęć? Chętnie obejrzałbym jeszcze klika.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Witajcie ponownie. Cieszę się, że Was nie zanudziłam pierwszą wrzutką i prosicie o więcej.
Kilka słów o wyjeździe. Polskę opuściłam na 2 tygodnie. Tydzień byłam w Brazylii i tydzień w Argentynie. Oczywiście to było tylko dotknięcie tematu, taki folk w pigułce.
Po przylocie do Rio pojechaliśmy od razu do Paraty. Miasteczka oddalonego o ok 250km od Rio. Miasto to powstało w XVI wieku. Jak się tam jest to czuje się stare klimaty. Niziutkie domeczki, kamienne chodniki. Ludzie, żyją tam spokojnie, czerpiąc dochód z turystów i rybołówstwa. Położenie miasteczka bajeczne. Nad zatoką otoczoną zielonymi wzgórzami, gdzie rośnie tropikalny las.
1.
2.
3.
4.
Paraty słynie z wyrobu hamaków.
5.
6.
7.
![]()
Po 2 dniach w Paraty wróciliśmy do Rio. Samo miasto nie szczególnie mi się podobało. Betonowe domy, brudno. Wśród bogactwa przeplata się nieprawdopodobna biedota. Ludzie żyjący na ulicach. Śpiący na Copacabanie. W Rio nie ma prawie zabytków, bo wszystko Brazylijczycy wyburzyli i postawili betonowe klocki. Natomiast położenie miasta zapiera dech w piersiach. Te wzgórza, te zatoki. Cudowne fale na wybrzeżu oceanu.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Wieczorem koniecznie trzeba się udać na pokaz samby
10.
11.
![]()
Gratulacje - świetne foto.
Pozdrawiam.
Ekstra zdjęcia.Ładne . Gratuluję ładnej wycieczki.
Tylko dlaczego tak numerujesz zdjęcia w dziwny sposób.![]()
a Brazylia to nieprawdopodobna mieszalnia kontrastów. Fotki naprawdę świetne, a ostatnie.......szokujące ale niestety też życiowe.![]()
Co do dziecka to się zastanawiałem, ale zwiodła mnie mina tatusia![]()