Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Nowy obiektyw m4/3 od Tamrona

Jd
    Gość

Odp: Nowy obiektyw m4/3 od Tamrona

Ma ważyc 10 g mniej od Olka więc jak będzie miał stabilizację to bedzie plastic fantastic.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    To szkło ma sens do body Panasa(stabilizacja). Wszystko jest kwestią ceny. Jeśli będzie sporo niższa od Panasa - może to być ciekawa opcja. Ale raczej nie będzie.
    To szklo ma sens do kazdego PEN+a przy powszechnie znanych problemach ich stabilizacją.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Ma ważyc 10 g mniej od Olka więc jak będzie miał stabilizację to bedzie plastic fantastic.
    Wszystko kwestią ceny i potrzeb.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar ajt
    Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Po obiektywie z takim zakresem ogniskowych cudów lepiej się nie spodziewać, ale jakby tak okazał się lepszy optycznie od olkowego, może rozważę zakup

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Szałem by było 50/1,4 za 1500. W ogóle niech się pojawi Sigma 35/1,4; 50/1,4; 85/1,4 do m4/3 za 2/3 ceny lusterkowych i dla mnie by było pozamiatane w interesującym mnie temacie. Wiem, że to muszą być całkiem nowe konstrukcje, ale nie muszą kryć pełnej klatki, więc technicznie problem pewnie jest do udźwignięcia. Gorzej jest z tym, że przedstawiciel Sigmy powiedział gdzieś, że rynek m4/3 jest rynkiem kitów i aktualnie nie przewidują większego zaangażowania w tym temacie.

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Gorzej jest z tym, że przedstawiciel Sigmy powiedział gdzieś, że rynek m4/3 jest rynkiem kitów i aktualnie nie przewidują większego zaangażowania w tym temacie.
    To widać znają się tak jak eBay wchodząc do Polski ze swoim "oficjalnym polskim wydaniem"

Strzelą sobie w kolano trochę, ale to bardziej ich problem - jak będzie duży popyt to ich inni uprzedzą.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Kolejny spacer zoom.
    Choć z drugiej strony ja się cieszę na tą premierę. Zawsze to większy wybór dla amatora.
    Jeśli jakość będzie porównywalna, lub nawet lepsza od Olympusa to będzie ciekawy obiektyw.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ajt Zobacz posta
    Po obiektywie z takim zakresem ogniskowych cudów lepiej się nie spodziewać, ale jakby tak okazał się lepszy optycznie od olkowego, może rozważę zakup
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Kolejny spacer zoom.
    Choć z drugiej strony ja się cieszę na tą premierę. Zawsze to większy wybór dla amatora.
    Jeśli jakość będzie porównywalna, lub nawet lepsza od Olympusa to będzie ciekawy obiektyw.
    przypuszczam że wątpie,
    http://www.optyczne.pl/porownaj.php?...=850&add2=1108
    mała masa, ilość soczewek taka jak w Panasonicu który jest wyraźnie cięższy, mniej "soczewek specjalnych" niż u konkurencji...
    Jakoś nie widzę podstaw by mógł być lepszy, nie sądzę by Tamron miał lepszych inżynierów niż Olympus i którzy byliby w stanie zaprojektować lepszy obiektyw...

Zastanawiam się - po co takie coś? może dla nowego Kodaka co to niby ma wejść w m4/3
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Phi, też mi zoom... Tamron powinien się uczyć od lepszych:

7,6-137 mm f/1,8 Idealny do m4/3. Takiego obiektywu nawet nie trzeba odpinać
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    przypuszczam że wątpie,
    http://www.optyczne.pl/porownaj.php?...=850&add2=1108
    mała masa, ilość soczewek taka jak w Panasonicu który jest wyraźnie cięższy, mniej "soczewek specjalnych" niż u konkurencji...
    Jakoś nie widzę podstaw by mógł być lepszy, nie sądzę by Tamron miał lepszych inżynierów niż Olympus i którzy byliby w stanie zaprojektować lepszy obiektyw...

Zastanawiam się - po co takie coś? może dla nowego Kodaka co to niby ma wejść w m4/3
    Wszystko zależy od ceny. Jak ujawnią za ile chcą to sprzedawać to będzie coś więcej wiadomo do czego to jest przypasowywane. No i nie wiem czy należy liczyć na sprzedaż w Polsce. Mamy np. lustrzane 300 i 400mm w systemie. A kupić można tylko przez internet hen, hen daleko ....