Ma ważyc 10 g mniej od Olka więc jak będzie miał stabilizację to bedzie plastic fantastic.![]()
Ma ważyc 10 g mniej od Olka więc jak będzie miał stabilizację to bedzie plastic fantastic.![]()
Po obiektywie z takim zakresem ogniskowych cudów lepiej się nie spodziewać, ale jakby tak okazał się lepszy optycznie od olkowego, może rozważę zakup![]()
Szałem by było 50/1,4 za 1500. W ogóle niech się pojawi Sigma 35/1,4; 50/1,4; 85/1,4 do m4/3 za 2/3 ceny lusterkowych i dla mnie by było pozamiatane w interesującym mnie temacie. Wiem, że to muszą być całkiem nowe konstrukcje, ale nie muszą kryć pełnej klatki, więc technicznie problem pewnie jest do udźwignięcia. Gorzej jest z tym, że przedstawiciel Sigmy powiedział gdzieś, że rynek m4/3 jest rynkiem kitów i aktualnie nie przewidują większego zaangażowania w tym temacie.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Kolejny spacer zoom.
Choć z drugiej strony ja się cieszę na tą premierę. Zawsze to większy wybór dla amatora.
Jeśli jakość będzie porównywalna, lub nawet lepsza od Olympusa to będzie ciekawy obiektyw.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
przypuszczam że wątpie,
http://www.optyczne.pl/porownaj.php?...=850&add2=1108
mała masa, ilość soczewek taka jak w Panasonicu który jest wyraźnie cięższy, mniej "soczewek specjalnych" niż u konkurencji...
Jakoś nie widzę podstaw by mógł być lepszy, nie sądzę by Tamron miał lepszych inżynierów niż Olympus i którzy byliby w stanie zaprojektować lepszy obiektyw...
Zastanawiam się - po co takie coś? może dla nowego Kodaka co to niby ma wejść w m4/3
Phi, też mi zoom... Tamron powinien się uczyć od lepszych:
7,6-137 mm f/1,8Idealny do m4/3. Takiego obiektywu nawet nie trzeba odpinać
![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Wszystko zależy od ceny. Jak ujawnią za ile chcą to sprzedawać to będzie coś więcej wiadomo do czego to jest przypasowywane. No i nie wiem czy należy liczyć na sprzedaż w Polsce. Mamy np. lustrzane 300 i 400mm w systemie. A kupić można tylko przez internet hen, hen daleko ....