Robi się ciekawie
http://www.43rumors.com/four-new-mft...m-from-tamron/
Robi się ciekawie
http://www.43rumors.com/four-new-mft...m-from-tamron/
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
Sigma 30 f/1,4 DC nie jest do m4/3, tylko do lustrzanek APS-C.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ale Tamron 14-150 jest do m4/3
---------- Post dodany o 09:37 ---------- Poprzedni post był o 09:36 ----------
Natomiast o Sigmie piszą że do systemu 4/3 ? Robili by nowe szkło do martwego już raczej systemu ?
@POLM chodzi o Tamrona 14-150mm F/3.5-5.8 Di III VC zoom tego na początku atrykułu. Tak prawde mówiąc po co jeszcze jeden ciemny zoom w zakresie 14-150 ?
Oczywiście że chodzi mi o Tamrona - generalnie oznacza to iż ten producent zaczyna rozwijać obiektywy do m4/3, to czy jest sens na 14-150 zweryfikuje rynek - mogą powalczyć ceną.
"The new and updated Sigma lenses include the 30mm F1.4 DC HSM, which will be available in Sigma, Canon and Nikon mounts"
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
a może okaże się tak jak z Sigmą 25/1,4 która tak naprawdę do jest Panasoniciem 25/1,4... może ktoś umie porównać te obrazki? czy aby znów nie jest tak, że niby obiektyw produkuje Tamron a na rynku jest sprzedawany przez Panasonica? niby obudowy wyglądają inaczej, ale obudowa to rzecz cokolwiek wtórna....
Na marginesie - fajnie że robi się ruch w obiektywach, fajnie że wchodzą w system nowi producenci, ale jak dla mnie szału nie ma, żadne z zapowiadanych szkieł nie wywołuje we mnie emocji "trzeba będzie je kupić" Ciągle wypatruję bardziej ambitnej optyki.
Ja mam nadzieje że to dopiero początek urodzaju![]()
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
To szkło ma sens do body Panasa(stabilizacja). Wszystko jest kwestią ceny. Jeśli będzie sporo niższa od Panasa - może to być ciekawa opcja. Ale raczej nie będzie.