runner
Żarcik (ze zdjęciem) smaczny jak zapiekanka spod dworca...
Jednak zdecyduję się na zestaw E-PL3 + kit + 45/1.8 lub 14/2.5. Przeglądałem sample z 45mm i 14mm. Do końca nie wiem ale chyba bardziej jestem jednak za 45mm. Na kadrach całego pokoju mi nie zależy, bardziej chcę się skupić na obiekcie. Do zdjęć takich jak przykłady poniżej chyba 45mm chyba będzie ok? Jak uważacie?
---------- Post dodany o 22:18 ---------- Poprzedni post był o 22:15 ----------
A co do lampy zewnętrznej to pomysł faktycznie dobry. Za miesiąc, dwa i te 2 stówki się uskrobie...
Droplet. No podaj cenę jeśli możesz...
e-pl3
Ponieważ robię fotki głównie dzieciakom pozwolę sobie sprowadzić autora wątku na ziemię. Nie bujaj w obłokach foto marzeń tylko posłuchaj Janko i kup kompakt a z jasnym obiektywem - możesz pozbyć się w ten sposób af i robić fotki na "pałę".
Napisz do niego na PW - na pewno ci doradzi który aparat i jak ustawić.
MZ 45 i dziecko tak małe to jazda ciągnikiem siodłowym po zamarzniętym jeziorze ze względu właśnie na zbyt małe GO i wagę szkła. Mi wciąż powtarzali, że najlepsze zdjęcia dzieciom robiłem LX3, często z lampą Oly.
Cokolwiek byś nie kupił dokup sobie do tego lampę z możliwością obracania palnika. Ta pozwoliła mi zrobić dziesiątki ostrych fotek na ekstremalnych czasach rzędu 1/4 sekundy z GF1 czyli korpusu bez stabilizacji.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 30.01.13 o 09:17
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
bez nadmiernych emocji, ale pozwolę sobie przypomnieć temat wątku:
Który PEN za ok.2000zł jest najszybszy?
A niektórzy na siłę próbują zainteresować swoimi przekonaniami innych. Zaawansowane kompakty są bardzo fajne i można zrobić bardzo dużo świetnych zdjęć, ale przyznasz że niczym nie zastąpisz dużej matrycy.
Sam siedzisz w m4/3 Panasa i wiesz że matryce od Panasa stosowane w starych Penach nie są wcale takie złe. Przyznasz?
e-pl3