e-pm2+czarne 2 ko(i)ty+lumix 20+m.zuiko 45mm+2 lampki (mała i duża).
GALERIA: I https://www.flickr.com/photos/169641089@N03/
Mój wątek na olympusclub.pl: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=77998
To może ja dorzucę swoje 3 gr. jako świeży (nieco) tatuś 7-miesięcznego brzdąca. Jeżeli miałbym fotografować tylko i wyłącznie dziecko i nie zależałoby mi na robieniu zdjęć "w szerszym zakresie"to wziąłbym jak najmniejszego kompakta, którego miałbym ciągle przy sobie. Taki, który byłby gotowy do działania od razu po włączeniu. Bo jak wiadomo, najlepszy aparat to ten, który mamy właśnie ze sobą
Zdecydowałem się na zakup G3 i nie żałuję. ISO 1600 świetne, 3200 na 15x10 czy na monitorze też nie ma czego się wstydzić. Wizjer wbudowany, uchylny ekran, super jakość filmów (po wgraniu zmodyfikowanego oprogramowania rewelacja!). Z obiektywem 14-42 AF działa błyskawicznie. W zasadzie od razu po wciśnięciu do połowy spustu rozlega się PIK i ostrość ustawiona. W ciemnicy gorzej, chociaż wbudowana dioda dzielnie wspomaga AF.
Używane potrafią sprzedać się w skandalicznie niskiej cenie. Można upolować G3 + 14-42 i dokupić 20/1.7 poniżej 2 tys. zł.
PEN + 14-42 + 45/1.8 to też świetna opcja. Autorowi radzę nie lekceważyć uchylnego ekranu. Małe dziecko wymusza czasami nieprawdopodobne pozycje, z gibanym LCD jest dużo łatwiej zrobić zdjęcie - chociażby uchwycić świat z punktu widzenia malucha![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
e-pl3
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Ale to tez nie jest tak latwo, bo G3 jest na tyle ciekawym modelem, ze uzywane sa bardzo rzadko na allegro.
Chociaz 1300zł za nowego + 1000zł za używaną 20/1.7 to też niezła opcja.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"