Właśnie sprawdzałem i taki zestaw można kupić za 2600zł a sam aparat za 1600zł więc lepiej kupić osobno taniej mnie to wyjdzie. Mam pytanie do znawców z Krakowa gdzie jest jakiś dobry sklep fotograficzny w którym mógłbym kupić tego olympusa i jakieś akcesoria do niego, póki co oglądałem go w markecie i chyba tam go kupię.
kup se lepiej tutaj
http://fotozakupy.pl/aparat-kompakto...-czarny,15214s
masz dwa obiektywy i cena najlepsza w Polsce, a do TG masz godzinkę drogi jak chcesz osobiście, a jak pocztą to i żaden problem.
sklep w 100% polecany i kompetentny
Ostatnio edytowane przez themoth ; 28.01.13 o 21:17 Powód: a literkę zgubiłem, ot tak
e-pl3
Dzięki za odpowiedź, pozostało mi tylko kupić aparat i robić zdjęciajak kupię to się pochwale i na pewno będę potrzebował kilku porad więc jeszcze trochę pomarudzę.
Oczywiście masz rację.
Chodziło mi o 10x licząc od 14mm - zakładam że Ben zacznie od E-PL3+krótki kit. Taki "skrót myślowy".
M.zuiko 14-150mm - choć udany - jednak jest znacznie trudniej dostępny (czytaj: dosyć drogi) no i waży 280g, co przy 115g 14-42 II robi sporą różnicę.
Zestaw proponowany przez themota - cenowo wymiata.
Przy okazji - zerknij również na dostępne w sieci gripy naklejane na E-pl3. Któryś z nich powinien znacznie poprawić Ci ergonomię trzymania nowego nabytku.
e-pm2+czarne 2 ko(i)ty+lumix 20+m.zuiko 45mm+2 lampki (mała i duża).