Strona 46 z 51 PierwszyPierwszy ... 364445464748 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 503

Wątek: Jarmark staroci

urzyszkodnik
    Gość
    Powiem Wam ze pare lat spędziłem w uk. W wielu second hand, takich zwykłych, z ubraniami, mozna znalezc takie cacka.
    Wiele razy widziałem.
    Cena nigdy nie przekraczała funtów 30. Stan czesto był tragiczny a i czesto dobry.
    Warto szukać...
    Ja nigdy nie kupowałem. Interesuje mnie tylko to, czym faktycznie bede robił zdjęcia. Nie mam miejsca na muzeum, choc uwielbiam takie klamoty.
    Czesto w idealnym stanie widziałem 35mm lusterka oraz zwykle kompakty rownież. Szkła zdążały sie rożnie, o wyjątkowych mysle. Ale tez bywaly.
    No i targi. Takie zwykle targi gdzie mozna kupić wszystko. W pudłach czesto cacka znalezc mozna rownież.
    Przykład jeden z paru: Nikkormat z 50f2 z futerałem w stanie igła z fabryki. Dekielek a nawet tulipan w komecie - funtow 25. Działa wyśmienicie do dzis. Takie jedno z moich "cacek"
    Ceny szkieł m42 czesto tylko jeden, lub dwa funty za sztukę...

Wiec kto moze, niech szuka. Bo klamoty w niebyt odchodzą a szkoda...
    Ostatnio edytowane przez urzyszkodnik ; 1.02.15 o 09:20

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    117
    Moja galeria
    Dziś kolejny staruszek z moim ulubionym mocowaniem m-42, a mainowicie Mamyia MSX 1000.
    Biorąc go do ręki czuć, że jest to solidne body. Bardzo ładnie wyważony, z jasną i dużą matówką.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P2052398.jpg
Wyświetleń:	328
Rozmiar:	1,01 MB
ID:	140182
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    117
    Moja galeria
    Kolejny z półki

Nazwa:	P2062453 (Kopiowanie).jpg
Wyświetleń:	309
Rozmiar:	130,8 KB
ID:	140254

Z ciekawostek to są dwa spusty migawki po lewej i po prawej, podświetlana belka parametrów w wizjerze i tryb TV , z tym, że to nie ten sam tryb TV co w Canonach. Ten służy dokładnie do tego, o czym mówi skrót, a mianowicie do fotografowania obrazu z telewizora .
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sepi19 Zobacz posta
    Kolejny z półki

Nazwa:	P2062453 (Kopiowanie).jpg
Wyświetleń:	309
Rozmiar:	130,8 KB
ID:	140254

Z ciekawostek to są dwa spusty migawki po lewej i po prawej, podświetlana belka parametrów w wizjerze i tryb TV , z tym, że to nie ten sam tryb TV co w Canonach. Ten służy dokładnie do tego, o czym mówi skrót, a mianowicie do fotografowania obrazu z telewizora .
    Co to za mocowanie? Pentax K?
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    117
    Moja galeria
    Zgadza się Pk.

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    117
    Moja galeria
    Kiedyś obiekt mażeń wielu fotografów na codzień pstrykających Zenitami, Fedami i tym podobnym sprzętem. Dziś trochę pogardzana i niedoceniana moim zdaniem Praktica. Było kilka modeli, u mnie zagościł MTL 3. Ciut dłuższa i niższa od Zenita ze spustem migawki w trochę nietypowo umieszczonym miejscu.

Nazwa:	P2052410.jpg
Wyświetleń:	276
Rozmiar:	128,8 KB
ID:	140325

Mieszka w
    Nowy targ, Frankfurt
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Najstarsza w mojej kolekcji Leica 1A Elmar z numerem 2581 z roku 1926 w stanie oryginalnym. Rzadko można spotkać leice z tamtych lat bez późniejszych przeróbek, gdyż firma Leica proponowała swoim klientom uaktualnienia mechaniczne za niewielkie pieniądze, przy czym numer aparatu pozostawał (czasami tylko numer )

| OlyJedi Awatar Planistigmat
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Sepi,
    Mamijka jest fajna. Bardzo lubie takie metalowe "czolgi". Widac, ze nikt jeszcze nie oszczedzal na materialach i nie "odchudzal" aparatu, prawie nie ma plastiku.
    Podoba mi sie tez Ricoh. Mam bardzo podobnego w domu. Ma jedna bardzo wg. mnie pożądaną ceche. Ma bardzo dobrze wylumiona migawke i lustro. Liczy sie to jak sie chce uzywac dlugich czasow. Dlatego zawsze wolalem Canona A-1 niz np Nikona FM2n, czy FA. Pierwszy ma plocienna migawke o poziomym przebiegu i prawie nie kopie przy jej zwalnianiu. Dobieralem sobie zawsze egzemplarz z konca produkcji. Drugi i trzeci maja migawke o pionowym przebiegu i jednak dosc kopia.
    Praktica, taaaak. Sam zamordowalem kilka egzemplarzy robiac zdjecia. Aparat historia. Kiedys dalem 3 pensje mojego taty za MTL 50, ktora przywiozl mi kolega z NRD.

Marek,
    ta Leica jest super, po prostu przepiekna. Wszystkie elementy sa takie jak trzeba tzn. od tego egzemplarza i bez przerobek jak piszesz. Ciekawy jestem jaka jest wartosc takiej Leici na czarnym rynku.
    Moje fotopstryki na forum Olympusa. | sprzęt - ciągle się zmienia
    Stara prawda: Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

urzyszkodnik
    Gość
    A mnie ciekawi ten "grzybek" czy co to wystaje...
    Ktos wyjasni ?

| OlyJedi Awatar Planistigmat
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Masz na mysli to dlugie cos na Leice ?
    To jest dalmierz. Na poczatku byly pionowe bo byly wzorowane na dalmierzach artyleryjskich.
    Moje fotopstryki na forum Olympusa. | sprzęt - ciągle się zmienia
    Stara prawda: Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.