W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Dzis chcialem pokazac popularna Zorke 4. Wielu z nas pamieta ja jeszcze jako aparat uzytkowy.
Zorke 4 produkowano w latach 1956 - 1973 i wykonano ponad 1,7 mln egzemplarzy. Czyli produkowano ja dluuugo i zrobiono mnoostwo egzemplarzy.
Dzis warta jest niecale 100 zl, ale powodem jest oczywiscie ich ogromna podaz na rynku. Konstrukcyjnie to swietny aparat konurujacy w latach swojej swietnosci z Leicą.
Dalmierz w jednym oknie z celownikiem, duzy i jasny obraz tegoz celownika, czasy 1s - 1/1000s na jednej galce , samowyzwalacz, gwint M39, niezawodnosc, wszystko to sprawialo, ze nie musiala sie ona wstydzic nawet przed swoja niemiecką siostrą (Leica).
Wstawiano do niej 2 obiektywy:
- Jupiter 8 (2/50) - kopia przedwojennego Sonnara 2/50 do Contaxa.
- Industara 50 - konstrukcja typu Tessar
Po rozpadzie ZSRR pojawilo sie mnostwo przeróbek aparatow z fantazyjnymi grawerunkami. Jednak prezentowany dzis egzemplarz jest w pelni oryginalny i do tego w swietnym stanie. Wyprodukowany w Krasnogorsku, pochodzi z 1967r, i z jakbysmy to dzis nazwali "limited version" wypuszczonej o okazji 50-tej rocznicy rewolucji pazdziernikowej 1917r o czym swiadczy znaczek z tylu aparatu.
Moje fotopstryki na forum Olympusa. | sprzęt - ciągle się zmienia
Stara prawda: Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
super, wygląda jakby dopiero co fabrykę opuścił![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
No musi tak wyglądac, przecież to mój rocznik, a te tak mają. Świetny okaz w super stanie, gratuluję.
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Po Druchu ona byla nastepnym aparatem jakiego uzywalem.Pierwsze kolorowe na niej wykonalem.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Wstyd się przyznać, ale takie jeszcze nie widziałem
Śliczna jest .
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Zazdroszczę Zorki i Smieny![]()
I jak się sprawowała? Zdjęcia bardziej "lomo" czy normalne?