Aaa widzisz, to mi wyjaśniłeś, dzięki![]()
Aaa widzisz, to mi wyjaśniłeś, dzięki![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bardzo proszę![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Miałem przyjemność używać tego szkiełka. Podpinałem do cyfrówki stosując przejściówkę z dandelionem. Świetna zabawa.
Bodzip, to jest obiektyw z półautomatyczną przysłoną, tylko ma przelacznik auto/manual.
Jest to bardzo dobra wersja Heliosa, obiektyw wyprodukowany w Krasnogorsku. Wiekszosc Heliosow byla produkowana w Lusterkino. Twoja wersje wstawiano przewaznie do Zenitow TTL.
Wojtku, sprostuje jeszcze 2 rzeczy. Ten Weltix ma elementy chromowane, a nie niklowane. Leica przestala niklowac swoje aparaty i obiektywy ok. 1933 r. Powodem bylo to, ze nikiel byl za miekki. Potem wszystko byla juz chromowane.
Ta tabelka z tylu to nie swiatlomierz tylko tabela głębi ostrosci.
Moje fotopstryki na forum Olympusa. | sprzęt - ciągle się zmienia
Stara prawda: Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Ostatnio edytowane przez sepi19 ; 14.12.14 o 22:30
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Niezłe rozwiązanie. Mam Jupitera 37A gdzie pierścień przysłony odciąga się, ustawia wybraną wartość a potem poraca do pierwotnego stanu.
Używasz tych rurek ?
Już nie, poszły do ludzi. Optycznie niezłe, tylko ciężkie jak cholera.
Właśnie. Znam ten ból szyi![]()
Dlatego zakupiłem ostatnio lustrzaną 400-setkę Makinona. Malenstwo niewiele większe od Heliosa![]()