Strona 19 z 51 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 503

Wątek: Jarmark staroci

| OlyJedi Awatar wojtek1234
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Alnico - szkoda, szkoda. Tyle zasług Kodak ma na swoim koncie.... Ale nie idzie w zapomnienie.
    Bodzip - kto wie.... W lodówce trzymam płyty szklane 9x12. Maja ok 90 lat. Opakowanie fabryczne ! Stan magazynowy. Nawet nie wiem ile tych płytek jest w opakowaniu. Czy otworzę ten pakiecik kiedyś ?
    Dzuiko - Horizonta nie posiadam ale czytałem o nim. Bardzo ciekawy model. To fakt.

Dzięki, że zajrzeliście tutaj .

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Swietny watek, mozna podziwiac cuda.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Dzięki.
    Zachęcam wszystkich, którzy mają w swoich szufladach, piwnicach, na strychach czy na półkach starocie fotograficzne do ich ujawnienia .

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    117
    Moja galeria
    Coś by się tam znalazło na półce, ale gdzie im tam do Twoich
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Nie bądź taki skromny. Półkę Twoją widziałem. Wstawiaj. A powiedz jak Twoja Beltica 2. Żyje ? Co pod Halą Targową ? Dawno tam nie byłem. Ostatnio jakieś 4 miechy temu ale cienko było .
    Ostatnio edytowane przez wojtek1234 ; 25.11.14 o 00:09

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    117
    Moja galeria
    Beltica żyje, ma się dobrze na zasłużonej emeryturce. Czasem ją odkurzę, rozruszam leciwe stawy i zabiorę na spacerek
    Odnośnie Hali, to kiszka jest już od dłuższego czasu i obawiam się, że tak pozostanie. Odkryli to miejsce (jak poprzednio plac Nowy) turysci z niemiec i włoch a co za tym idzie ceny powędrowały w górę do chorych kwot.
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    117
    Moja galeria
    Zima się zrobiła za oknem, a że nie lubię zimy, to zacząłem zabawy w domciu cieplutkim Od czasu do czasu powrzucam coś tutaj z majej skromnej kolekcji.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC051231.jpg
Wyświetleń:	281
Rozmiar:	146,0 KB
ID:	136934

Komaflex-S jest to japoński aparat 4 × 4 SLR na kliszę VP127. Produkowany przez Kowa od 1960 roku, tylko na eksport.
    Plotka głosi, że pierwotna nazwa brzmiała Kowaflex, jednak, gdy firma chciała zarejestrować znak towarowy Kowaflex w stanach, w wyniku pomyłki czy błędnej interpretacji orginalnej nazwy została przyznana nazwa Komaflex.
    Ostatnio edytowane przez sepi19 ; 5.12.14 o 13:38

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar staryman
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Ale fajna maszyna ten Komaflex-S, ręce się wyciągają żeby dotknąć, a serce się rwie żeby popróbować. A i fota ni czego sobie
    jest dobrze

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    117
    Moja galeria
    Dzięki . Może kiedyś poszukam jakiegoś filmu do niego albo dotnę z 6x6. Sprawny jest i jako jedyny którym nie robiłem zdjęć.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar staryman
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    sep19, błony można jeszcze nabyć jak mi się wydaje: https://www.fotonegatyw.com/pl/c/Fil...y%2C-np.127/48
    jest dobrze