No jak Babcie kocham, była!
O! Znowu jest! Ciekawe jak długo będzie?
Fakt, linkowane z photos.google.com.
Dla przypomnienia: Silnik ma budowę maszyny parowej, ale jest napędzany gazem spalanym wewnętrznie.
"Trzeba się uczyć grać nie od tych co robią instrumenty, ale od tych co umieją grać" - Galileusz
popatrzna.blogspot.com
Z hrubieszowskiego muzeum takie "wynalazki"
Kalkulator programowalny ekstra, wersja inżynierska.![]()
Zamek typu YALE do sejfu z sianem też niczego sobie.![]()
Kiedyś kobiety musiały być mocne, aby takimi garami w kuchni manewrować.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Co to się porobiło!
Zdjęcia podlinkowane z https://picasaweb.google.com/ znikają z postów naszego forum, zdjęcia na portalu https://www.flickr.com/ przestały wyświetlać opcję "Copy image link", ...
To w jaki sposób wklejacie całe swoje zdjęcia, tak by nie trzeba było kilakć w miniatury załadowane na serwer Forum? Może poradzicie mi jakieś lepsze repozytorium?
---------- Post dodany o 21:43 ---------- Poprzedni post był o 21:29 ----------
No, jakoś się udało z Flickra, ale odszukanie adresu tego obrazka wymagało zajrzenia do skryptu generującego stronę. To chyba nie jest standardowe podejście. Więc raczej poczekam na jakąś podarę, dotyczącą sensownego portalu źródłowego.
A na zdjęciu Royal Enfield z 1939 roku. Wyprodukowany w Birmingham. Ten model posiada magneto, które generowało iskrę zapłonową na świecy oraz dynamo, służące do zasilania przedniego reflektora i klaksonu. O tylnym oświetleniu nic nie napisali, widać wtedy było jeszcze zbędne. Jest to eksponat z muzeum techniki Thinktank w Bham.
Kiedyś mój syn marzył o takim klasyku do odrestaurowania. Ponoć w Indiach do teraz produkują model RE, ale taki z lat pięćdziesiatych.
"Trzeba się uczyć grać nie od tych co robią instrumenty, ale od tych co umieją grać" - Galileusz
popatrzna.blogspot.com
Wstawiam z Flickra i nie mam klopotów z linkiem. Po kliknięciu na zdjęcie pokazuje się ono na czarnym tle. W prawym dolnym rogu tego tła masz strzałkę w dół. klikasz na nią, wybierasz z menu które się rozwinie 'View all sizes', pokazuje się zdjęcie na białym tle i wtedy już po kliknieciu prawym klawiszem myszy na zdjeciu działa opcja 'kopiuj adres obrazka'. Korzystam z Firefoxa, być może przy innych przeglądarkach dział to jakoś inaczej.
A Royal Enfield piękny...
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)