Dzięki za podpowiedź. Teraz wiem, że to prototyp silnika wysokoprężnego o specyficznej budowie. Samochód jak to amerykański klasyk i synonim luksusu piękny.
Dzięki za podpowiedź. Teraz wiem, że to prototyp silnika wysokoprężnego o specyficznej budowie. Samochód jak to amerykański klasyk i synonim luksusu piękny.
pozdrawiam Wiejo
Proszę bardzo.
Klasyk pełną gębą, bo ma na karku ponad pół wieku. Otwory na klapie bagażnika gdzie był napis ''Buick'' wskazują, że jest to pojazd z pierwszego roku produkcji (1971). Angielska wersja Wikipedii podaje, iż wersji cabrio wyprodukowano tylko 10296 sztuk, co czyni egzemplarz ze zdjęcia bardzo rzadkim autem, szczególnie w Europie.Samochód jak to amerykański klasyk i synonim luksusu piękny.
Tym razem inny samochód, ale chyba równie rzadki i mało znany (poza Hiszpanią) - Ebro D450 z zabudową cysterny, pochodzący z Muzeum Lotnictwa w Maladze.
![]()
Z boku to autko Ebor przypomina mi niemieckie konstrukcje. Wyciągarka to chyba pierwotna forma suwnicy.
pozdrawiam Wiejo
Jaki Ebor?! Pewnie miałeś na myśli ten bank, zamiast hiszpańską rzekę.
Nie wyciągarka, a wciągnik, który nie jest żadną formą suwnicy, lecz odrębnym typem dźwignicy - link.Wyciągarka to chyba pierwotna forma suwnicy.
Knossos Palace - port w Pireusie.
![]()
Ostatnio edytowane przez Operator ; 23.02.22 o 19:18
Autko marzenie a do tego niebywały komfort jazdy.
pozdrawiam Wiejo