www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Dobra - tylko bez pocieszania sprawcy
co do POK - od razu link - niech będzie dla potomnych http://poznaj.allegro.pl/pok/
(W przypadku, gdy nie otrzymasz towaru przysługuje Ci zwrot w wysokości 100% jego ceny.
W sytuacji kiedy przedmiot znacząco odbiega od opisu odzyskasz 50% zapłaconej za niego kwoty.)
Dobra ide wołać foty bo już cały dzień mi na ten dysk upłynął i wciąż nie mam gdzie ciepać kopii zapasowych
Ostatnio edytowane przez dobas ; 26.01.13 o 21:47
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Wszystko zależy od tego, co powiesz funkcjonariuszowi policji. Jeśli powiesz, że dostałeś towar niezgodny z opisem, to Cię odeśle na drzewo, bo przesłanie towaru niezgodnego z opisem nie jest przestępstwem, a jedynie nienależytym wywiązaniem z umowy cywilnej. Ale jak powiesz, że sprzedający z premedytacją dopuścił się oszustwa, zatajając cechy przedmiotu w celu niekorzystnego rozporządzenia mieniem, to funkcjonariusz musi przyjąć zawiadomienie i wszcząć postępowanie (i najwyżej je później umorzyć, ale w POKu to już nie ma znaczenia). A jak funkcjonariusz jest leniwym jełopem i nie chce podjąć działań, to idziesz do prokuratury i zgłaszasz tzw. zażalenie na bezczynność.
Czyli w takim razie utopiłem z POK albo tej opcji jeszcze nie było (styczeń 2012).
W styczniu 2012 wypłaty rekompensat za towary niezgodne z opisem były już od dawnaInna sprawa, że bywa czasem tak, że policja bardziej dba o własne statystyki i nie ułatwia klientom prawidłowego dokonania zgłoszenia (wszczęcie postępowania w sprawie o dużym prawdopodobieństwie jej późniejszego umorzenia zwiększa ilość niewyjaśnionych spraw przez daną jednostkę policji, a od ilości wyjaśnionych spraw często zależy, ile dana jednostka dostanie kasy lub jakie premie dostaną funkcjonariusze). Na szczęście sytuacja z roku na rok się poprawia.
No ja miałem fukcjonariusza któremu się mocno nie chciało, ale w końcu podjęli i umożyli.
Albo styczeń 2011? Tak, 2011. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, nauczkę miałem wyniosłem z niej dużo.