to w ogóle jakieś czary mary ten stackingale efekt robi wrażenie
to w ogóle jakieś czary mary ten stackingale efekt robi wrażenie
Ja robilem combineZM starsza wersja ZP.
Generalnie im wieksza skala tym klopotow wiecej, bo raz ze glebia kosmicznie mala, dwa trzeba nastrzelac troche zeby to sie w miare zlozylo.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
To ja tak zapodam aby podtrzymać "wyścig zbrojeń" przed sezonem. Tak na szybko, brakło kilku klatek. Szerokość kadru 4mm - jaka to skala będzie?
BTW, kupiłem sanki. Problemy ze stackiem to jednak nie była wina programu
![]()
Ostatnio edytowane przez Moominek ; 5.03.13 o 23:18
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Ladnie siadl staczek
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Moominek - jakie te sanki kupiłeś ?
Czy takie dadzą radę ? http://allegro.pl/pentacon-sanki-nas...078686220.html
Ostatnio edytowane przez Skora ; 6.03.13 o 01:31
E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.![]()
Na pewno dadzą, ja kupiłem jakieś "made in china" (może przy okazji spróbuję stereoskopii) za 7 dych. Po pobieżnym zapoznaniu stwierdzam co następuje: porządne powinny mieć dwa pokrętła (jak mikroskop - zgrubne i precyzyjne), możliwość ustawienia stałego skoku pracy, posuw na śrubie kulowej i poruszać się po dwóch szynach po dwa punkty podparcia na każdą. No, ale to nie za 70,- PLN![]()
Spróbowałem zrobić śnieg w zbliżeniu. Niestety, płatki wszelakie zdążyły się "przytopić" - za późno wpadłem na pomysł. Ma ktoś koncept jak to poświecić żeby wyglądało po ludzku? A może słoneczko + filtr polaryzacyjny? Strasznie się błyszczy.
![]()
ni z du.. ni z pietruchy - mam do sprzedania makra Mandee +1 +2 +4 +10 , byłby ktos chetny ?
Wiosennie z Krokusa![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Hm.. przeglądam to forum i przeglądam i w coraz większe doły wpadam... Wychodzi na to, że ja wciąż nic nie umiem.
Ale małe pytanie mam - dostał się w moje łapki obiektyw OM 50 mm f3.5 macro, dokupiłam do niego adapter i podłączyłam do Olymusa E-520.
To moje pierwsze doświadczenia z obiektywem typu makro. Mój kłopot teraz polega na tym, że jak się okazuje nie mam możliwości ustawienia przysłony, nie wiem na jaką wartość ją ustawiam, bo zamiast wyświetlania się jej wartości mam same kreski. Czy ja czegoś nie doczytałam w tym zakresie? Czy to wina obiektywu? Dodam, że mam dwa obiektywy kitowe i w ich przypadku nie mam takiego kłopotu. Pozdrawiam serdecznie i proszę o zrozumienie, dopiero wkraczam w ten magiczny świat, wiele wyczytałam, ale wciąż jeszcze się gubię (mieszają mi się pojęcia) a o praktyce nie wspomnę.