Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 166

Wątek: Makro - i wszystko na ten temat.

Krystyna1975
    Gość

Odp: Makro - i wszystko na ten temat.

Tam był 1 komentarz nie odnoszący się do jakości zdjęcia. Dlatego zdecydowałam o usunięciu foty. W zasadzie każdą ocene powinno się skomentować, ale niską w szczególności. Jest typ człowieka, któremu największą frajdę sprawia dowalenie komuś, żeby sobie np. humor poprawić. Jak dostaję 1 bez wyjaśnienia to uważam, że mam do czynienia z takim typem. I się nie przejmuję dlatego.
    Ostatnio edytowane przez Krystyna1975 ; 12.08.13 o 00:46

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

W galerii można wyłączyć ocenianie. Taka opcja dla tych, którzy znają swoją wartość albo boją się krytyki. To po pierwsze.

Po drugie galeria tym się różni od wątku, że można wystawiać suche oceny. Nigdy się jeszcze nie spotkałem, żeby ktoś domagał się wyjaśnienia ocen 4 czy 5.
    Za to 1,2 i robi się istne piekło.

W wątku na forum ludzie wrzucają sobie te bardziej jak i te mniej udane zdjęcia. Można też dodać dłuższy tekst wyjaśniający genezę zdjęcia, albo dlaczego zostało zrobione w taki sposób. Jeśli coś się komuś nie podoba to pisze dlaczego. Tak więc jeśli się chce zobaczyć opisowe opinie to należy wrzucić do wątku.

Krystyna1975
    Gość

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    W galerii można wyłączyć ocenianie. Taka opcja dla tych, którzy znają swoją wartość albo boją się krytyki. To po pierwsze.
    Można, ale po co? A nuż się człowiek czegoś ciekawego dowie. A do ocen nauczyłam się mieć dystans.

http://www.dfv.pl/szkola-zaawansowani-foto.html?id=1793
    http://www.dfv.pl/szkola-zaawansowani-foto.html?id=1741

Gorąco polecam zapoznać się z powyższymi artykułami.
    Ostatnio edytowane przez Krystyna1975 ; 12.08.13 o 01:17

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krystyna1975 Zobacz posta
    Można, ale po co? A nuż się człowiek czegoś ciekawego dowie. A do ocen nauczyłam się mieć dystans.
    To dobrze. To co się podoba jednemu, jest wtórne i nieciekawe dla innego. W galerii dostanie się jednak suchą ocenę. 5-6 słów to nigdy nie będzie pełne wyjaśnienie.
    Dlatego warto założyć wątek, bo wtedy człowiek może liczyć na więcej.

Krystyna1975
    Gość

Przykład komentarza z oceną doskonałą pod zdjęciem http://www.dfv.pl/gallery/v/Inne/304...645_n.jpg.html Można? Można, tylko trzeba chcieć i potrafić.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Tia.Tylko temat watku jest o makro.Nie robmy z niego koncertu zyczen jak oceniac,kogo i dlaczego.

@Krystyna 1975.Wstaw podobnej jakosci fotke jak z tego linka to tez bedziesz miec oceny z komentem.Nie wymagaj elaboratow na czyms co nie warte tego.

Krystyna1975
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Tia.Tylko temat watku jest o makro.Nie robmy z niego koncertu zyczen jak oceniac,kogo i dlaczego.
    Wiem i przepraszam za ten off top. Nie sądziłam, że się tak temat rozwinie. To miał być tylko z założenia jeden post na powitanie. Wyszło inaczej Czego bym nie wstawiła to i tak mam przeczucie, że podobnego komentarza się nie doczekam, bo wstawienie samej oceny jest szybsze i łatwiejsze. Z mojej strony koniec tematu. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Krystyna1975 ; 12.08.13 o 06:27

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

A Ty ile zdjęć skomentowałaś tak, jak wymagasz, by komentowano Twoje? Skoro masz 7-letni staż, to jak najbardziej Cię to uprawnia. Ja mam wrażenie, ze nowi użytkownicy pojawiający się na Forum mają bardzo roszczeniową postawę, a ich aktywność ogranicza się do wrzucania swoich pstryków i wręcz żądań o ich komentowanie. A przecież to wymaga jednak jakiegoś wysiłku i zaangażowania od innych, a Ci bardziej zaawansowani czy starsi stażem użytkownicy też przychodzą tu raczej dla przyjemności, a nie do roboty. Galeria jest tak skonstruowana, że wystawia się głównie oceny i ja osobiście z każdej nowej cyferki bym się cieszyła, bo znaczy, że kogoś zainteresowało moje zdjęcie (mniejsza, pozytywnie czy negatywnie), a nie narzekała, że nie ma komentarzy. Ja na swój wątek nie narzekam, mimo że czasami niektóre wrzutki przechodzą bez echa. A spędzając tu trochę czasu, zauważyłam, że najchętniej komentowane są fotki osób, które się dużo udzielają lub mają naprawdę świetne prace. Wracając jeszcze do tej 1 od k@czego, najwyraźniej jednak nie spłynęła ona po Tobie jak po kaczce, skoro poświęciłaś jej tyle uwagi. Nie widziałam tego zdjęcia, ale może oceniający uznał, że 1 będzie na tyle czytelna, że nie ma sensu dodawać komentarza?
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

| OlyJedi Awatar eFiX
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

ale mnie watek ominaaaaaal!

P.s czemu linkujesz do zdjęc muminka? (tak 2 strony do tyłu)
    [5Dmk3] ----- [IRC] ------ [Klik!]
    Jestem wredny i się czepiam. Ostrzegam uczciwie.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Brak komentarza też jest komentarzem,
    Brak oceny, też jest oceną....

Brak komentarzy i ocen bardziej boli niż 1 lub 0 pod zdjęciem.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||